Торино - Ювентус: Градско дерби


Н. Гавазов

Торино  - Ювентус: Градско дерби

Торино - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 20.03.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли


Едно от дербитата в програмата на този 30-ти кръг противопоставя в градско дерби Торино и Ювентус. Домакините са в долната половина на таблицата на 7 точки от зоната на изпадащите, а представянето им не е осбено положително. Отборът има само един успех в предишните 10 кръга, но пък в този период стигнаха на 5 пъти до равенството. Джампиеро Вентура няма да може да разчита единствено на Данило Авелар и ще започне с най-доброто си.

Ювентус е безспорният фаворит в срещата, след като спечели 18 от предишните си 19 мача в Серия А. "Старата госпожа" за малко да направи сериозна излагация за Купата на Италия в реванша с Интер, но все пак стигна до финала в турнира, където ще се изправи срещу Милан. Шампионът беше и на път сензационно да елиминира Байерн Мюнхен в Германия в Шампионската лига, но в крайна сметка отстъпи в продълженията. Всичко това показва, че формата на тима е чудесна, макар че умората от сблъсъка с "баварците" в средата на седмицата ще окаже влияние. Мартин Касерес и Маркизио продължават да не са на разположение на Алегри, а Пабло Дибала и Киелини са все още под въпрос.

Ювентус е лидер в таблицата на 3 точки от преследвача Наполи и ще гони победата на всяка цена, но може би физически играчите няма да са в оптимална форма, заради продълженията с Байерн Мюнхен. Не е ясно и как ще се отрази отпадането от Шампионската лига върху настроението в съблекалнята, макар че гостите могат да бъдат само доволни от представянето си. Торино пък е по-скромния тим и ще бъде доволен дори на точка, но пък градският сблъсък ще даде допълнителен заряд в мача и очакваме лека изненада и подялба на точките.

Прогноза: Торино - Ювентус 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Торино:

14 февруари Палермо - Торино 1:3 (Серия А)
21 февруари Торино - Карпи 0:0 (Серия А)
27 февруари Милан - Торино 1:0 (Серия А)
06 март Торино - Лацио 1:1 (Серия А)
13 март Дженоа - Торино 3:2 (Серия А)

Ювентус:

28 февруари Ювентус - Интер 2:0 (Серия А)
02 март Интер - Ювентус 3:0 - 3:5 след дузпи (Купа на Италия)
06 март Аталанта - Ювентус 0:2 (Серия А)
11 март Ювентус - Сасуоло 1:0 (Серия А)
16 март Байерн Мюнхен - Ювентус 4:2 сл. прод. (Шампионска лига)


Досегашни срещи:

Торино - Ювентус

156 срещи
41 победи за Торино
43 равенства
72 победи за Ювентус
Голова Разлика: 231:163 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
145