Ювентус - Сасуоло: Напрегнат мач, с възможност за изненада


Н. Гавазов

Ювентус - Сасуоло: Напрегнат мач, с възможност за изненада

Ювентус - Сасуоло
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 11.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели

Програмата на 29-я кръг на Серия А ще бъде открита с мача между Ювентус и Сасуоло. За мнозина двубоят е с ясен резултат и трудно не бихме се съгласили с това твърдение с оглед на класите на двата отбора. Но в главите на торинци няма нищо друго освен срещата-реванш с Байерн Мюнхен от Шампионска лига и поради това, дали прокрадналата се идея за изненада в днешния мач не е лишена от смисъл?

Ювентус продължава да бъде главна сила в Серия А. "Бианконерите" спечелиха 52 точки от възможни 54 в последните си 18 мача и вече са на върха с три пункта пред втория Наполи. При това торинци успяха да се класират и за финал в Купата на Италия, след като в полуфиналите отстраниха състава на Интер. Паралелно с тези задачи тимът се бори и в Шампионска лига, където съвсем не е загубил шансове да продължи напред, въпреки равенството с Байерн Мюнхен на рода земя.

Задачите пред Сасуоло не са толкова мащабни, но трябва да отбележим, че "зелените" подобриха играта си в последните двубои и започнаха да се изкачват нагоре в таблицата за класиране. Всички разговори за криза в колектива на Еузебио Ди Франческо се оказаха преувеличени - Сасуоло е без загуба в последните си пет мача и спечели последните си три двубоя, включително срещу Милан и Лацио. Сега тимът е седми в класирането на Серия А, на седем точки от топ 5, което е отлично постижение за отбор със скромни претенции.

Киелини и Касерас няма да играят в днешния мач, а гостите са без Дефрел, Лариби, Канаваро и Масироли.

Букмейкърите са категорични, че Юве ще спечели мача, но за всички е ясно, че торинци няма да хвърлят всички сили срещу своя съперник, пазейки се за срещата в Мюнхен следващата седмица. Впрочем, шампионите направиха подобно нещо и в двубоя си с Болоня, с който завършиха при резултат 0:0. Дали сега няма да се повтори същата история? Още повече, че това няма да повлияе върху класирането на тима? По-смелите почитатели на залозите спокойно могат да поемат риска в търсене на сензация и да използват знак "Х" в своята игра. Но дори и тези, които вярват в успеха на Ювентус, не бива да бъдат спокойни, защото Сасуоло ще даде отпор на именития си противник, така че домакините са изправени пред един много напрегнат мач.

Прогноза: Ювентус - Сасуоло 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

19 февруари Болоня - Ювентус 0:0 (Серия А)
23 февруари Ювентус - Байерн Мюнхен 2:2 (Шампионска лига)
28 февруари Ювентус - Интер 2:0 (Серия А)
02 март Интер - Ювентус 3:0 - 3:5 след дузпи (Купа на Италия)
06 март Аталанта - Ювентус 0:2 (Серия А)

Сасуоло:

07 февруари Сасуоло - Палермо 2:2 (Серия А)
13 февруари Киево - Сасуоло 1:1 (Серия А)
21 февруари Сасуоло - Емполи 3:2 (Серия А)
29 февруари Лацио - Сасуоло 0:2 (Серия А)
06 март Сасуоло - Милан 2:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Сасуоло

5 срещи
3 победи за Ювентус
1 равенство
1 победа за Сасуоло
Голова Разлика: 9:3 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148