Аталанта – Ювентус: Домакините ще се опитат да спрат шампиона


Н. Гавазов

Аталанта – Ювентус: Домакините ще се опитат да спрат шампиона

Аталанта - Ювентус
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 06.03.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери


Не толкова лесен мач предстои в 28-ят кръг на Серия А за Ювентус при гостуването на Аталанта, макар че на пръв поглед шампионът би трябвало да победи категорично. Домакините са в долната половина на таблицата и с лошите си игри не са далеч от борбата за оставане в елита, докато на другия полюс на върха е "старата гспожа".

"Бергамистите" са само на 7 точки от зоната на изпадащите и не би трябвало да бъдат спокойни за мястото си в Серия А. Самата форма на Аталанта е трагична, тъй като отборът във вече 12 кръга не е вкусвал победата. Интересното е, че в този период домакините са стигнали 6 пъти до равенство, така че не бива да бъдат изцяло подценявани. Карлос Кармона и Алехандро Гомес са със травми, докато Диаманти и Лука Чигарини са под въпрос. Маурисио Пинила също има леки проблеми, но се очаква да ги преодолле.

Ювентус все повече и повече се доближава до защиата на титлата си след невероятната серия от 15 поредни победи, която беше прекъсната от нулево реми с Болоня. След това обаче дойде успех в дербиот с Интер в миналия кръг, което даде на "старата госпожа" 3 точки преднина пред втория Наполи. Преди дни се наложи да се изиграе на пръв поглед протоколен реванш за Купата на Италия отново срещу "нерадзурите" и торинския гранд беше на път да отпадне сензационно след 3:0 в редовното време, но в последствие на дузпите издържа и ще играе финал в турнира. Единствено Касерес и Киелини пропускат срещата, но тежкият мач в сряда може и да е поизморил играчите на Алегри.

И двата отбора имат нужда от точки, но класата на Ювентус е твърде огромна в сравнение с по-скромните възможности на домакините. Въпреки това, "бергамистите" не бива да бъдат отписавни, имат публиката зад гърба си, а и физически шампионът може да изостава, заради натоварента програма в последно време.

Прогноза: Аталанта - Ювентус 1:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Аталанта:

03 февруари Верона - Аталанта 2:1 (Серия А)
07 февруари Аталанта - Емполи 0:0 (Серия А)
14 февруари Сампдория - Аталанта 0:0 (Серия А)
21 февруари Аталанта - Фиорентина 2:3 (Серия А)
28 февруари Карпи - Аталанта 1:1 (Серия А)

Ювентус:

13 февруари Ювентус - Наполи 1:0 (Серия А)
19 февруари Болоня - Ювентус 0:0 (Серия А)
23 февруари Ювентус - Байерн Мюнхен 2:2 (Шампионска лига)
28 февруари Ювентус - Интер 2:0 (Серия А)
02 март Интер - Ювентус 3:0 - 3:5 след дузпи (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Аталанта - Ювентус

114 срещи
13 победи за Аталанта
38 равенства
63 победи за Ювентус
Голова Разлика: 210:96 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207