Анонс на 28-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 28-ми кръг от Серия А

Рома - Фиорентина
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Рома се намира в прекрасна форма след като спечели всяка една от последните си шест срещи. Преди важната среща с Реал Мадрид в Шампионска лига се очаква ново добро представяне в локалната Серия А след като Реал е почти сигурен в продължаването.

Фиорентина вече напусна Лига Европа заради Тотнъм, но само четири дни почивка получи този тим от последния си мач с Наполи в началото на седмицата. Умората от последните няколко срещи ще бъде видна на терена за този състав.

И двата отбора имат по 53 точки в лигата и те успяха да задминат отборите от Милано, като не губят шансове и за второто място ако някои от Наполи или Ювентус стъпи погрешно. Със само 10 кръга до края победата за всеки от тези отбори ще е много важна. 

Рома е фаворит с оглед формата си, но със сигурност това ще е най-хубавият за гледане двубой от кръга. Това е първото голямо предизвикателство за Лучано Спалети във втория му престой при джалоросите и ще видим дали той може да продължи формата.

Прогноза: Рома - Фиорентина 2:0

 

Верона - Сампдория
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 05.03.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Анджело Кервелера

След като триумфира в дербито Верона бе свалена на земята от Удинезе след загуба с 2:0. Загубата на Фрозиноне от Сампдория означава, че Хелас Верона все още математически има шанс да се спаси, но това е много спорно.

Сампдория успя да се настани на пет пункта от долната тройка в таблицата след важната победа над Фрозиноне. Това понижи напрежението в тима поне засега, но проблемите с контузени остават. Сега аут са Иван, Сала, Карбонеро и наказаният Кореа, докато Силвестре и Додо са под въпрос.

Феновете на Верона отново ще искат максимума от своите до края на мача, но качеството на тима падна в този сезон и това е видно.

Прогноза: Верона - Сампдория 0:1


Наполи - Киево
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 05.03.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Ди Бело

Наполи загуби цели седем точки в последните си три мача в Серия А, като и бе елиминиран от Лига Европа след като вкара само един гол на Виляреал в два мача. Този тим преминава през труден период но все още разликата с Ювентус на върха не е драматично голяма.

Киево победи Дженоа в последната среща и това бе перфектно с оглед преминалата загуба в дербито. Това ще приповдигне духа за пътуването тук, но домакините също ще са гладни да се върнат към добрите резултати.

Няма съмнение, че "Сан Паоло" ще е агресивен към гостите, но според някои специалисти има шанс публиката да се обърне срещу своите и да изрази недоволство от последните резултати и загубата на позиции на върха. При обичайната си подкрепа обаче домакинският отбор е тежък фаворит.

Прогноза: Наполи - Киево 2:0

 

Торино - Лацио
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 06.03.2016г.
Час: 13:30
Съдия: Давиде Маса

Торино напусна "Сан Сиро" след загуба от Милан в последния кръг но от представянето на тима може да се извлечат някои позитиви.

Шансовете на Лацио да завърши в европейските позиции на класирането понесоха удар след загубата от Сасуоло у дома. С оглед разликата в представянията в купата и лигата този сезон, Стефано Пиоли би трябвало да съхрани своите играчи за важния мач със Спарта Прага.

И двата отбора се представят под очакванията заложени преди началото на кампанията, което е разочароващо за всеки фен и неутралният зрител. Вероятно ще липсва всякакво зрелище тук и ни очаква скучен двубой.

Прогноза: Торино - Лацио 0:0

 

Болоня - Карпи
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 06.03.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Мацолени

Болоня влиза в тази среща след показаната добра форма от три поредни сухи мрежи, което успя да задържи клуба в средата на класирането. 

Карпи не успя да вземе максимума срещу Аталанта, макар да се надяваше да направи това. Сега тимът е на две точки от Фрозиноне, който окупира последното място. Безопасността е на шест пункта възход.

Моментната форма и силата на съставите е в полза на домакините от Болоня, но те не трябва да подценяват ситуацията.

Прогноза: Болоня - Карпи 2:0

 

Дженоа - Емполи
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 06.03.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

След като победи срещу Удинезе у дома Дженоа последва това с разочарование срещу Киево, което позволи Сампдория да застигне тима в таблицата. Сега битката за оцеляване се превърна в реалност и задачата ще е максимално отдалечаване от дъното.

Три последователни загуби изпратиха Емполи в долната част от класирането по голова разлика. Марко Джампаоло не успява да върне формата и умората е налице за неговия тим, който показа невероятни неща в първата половина от кампанията.

Очаква се балансиран двубой, в който Дженоа ще търси точките, а Емполи подобрение. Гостите са психически освободени от рисковете и могат да приложат спокойно своя стил на игра, ориентиран към владението. Дженоа вероятно ще изчака шанса си и ще играе на контра.

Прогноза: Дженоа - Емполи 0:1

 

Фрозиноне - Удинезе
Стадион: "Матуза", Фрозиноне
Дата: 06.03.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Фрозиноне не успя да се възползва от шанса си да напусне долната тройка в таблицата когато се изправи срещу Сампдория в последния кръг. Това със сигурност е донесло лоши емоции сред футболистите.

Удинезе се върна на пътя на победата с победа над Дженоа у дома. Това стана исторически момент с оглед на факта, че е първата победа от официалното представяне на новия стадион "Дачия Стейдиъм".

Прогноза: Фрозиноне - Удинезе 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209