Анонс на 27-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 27-ми кръг от Серия А

Емполи - Рома
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 27.02.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Андреа Джервасони

Емполи се срина в таблицата в Серия А след седем кръга без победа. 

Рома, точно обратното, успя да спечели последните си пет мача поред и Лучано Спалети излгежда намери ново самочувствие в състава след завръщането си.

Сега ключовите Сапонара и Тонели са наказани за домакините и това ще затрудни още повече играта им. Рома има перфектен шанс да направи шест поредни победи в Серия А и така да затвърди позицията си в топ 4 местата.

Прогноза: Емполи - Рома 0:2

 

Палермо - Болоня
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 28.02.2016г.
Час: 13:30
Съдия: Марко Ди Бело

Палермо понесе голям удар срещу Рома и сега се намира само на три точки над Фрозиноне на 16-ата позиция в класирането. С оглед на факта, че Сампдория и Фрозиноне се срещат през уикенда, този тим не може да си позволи загуба.

Болоня не успява да спечели точки напоследък, но шокиращо тимът постигна нулево равенство срещу Ювентус в последния кръг. 

Настроението ще приповдигне представянето за гостите и така те ще застанат като фаворити преди началото на този мач. Палермо трябва да отговори на погрома от Рома с 5:0, но надали е в настроение за това.

Прогноза: Палермо - Болоня 1:1

 

Карпи - Аталанта
Стадион: "Алберто Бралия", Модена
Дата: 28.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Карпи успя да вземе точка от Торино в последния кръг, което е добър резултат с оглед разликата в класите на двата отбора. Същевременно този отбор обаче не постигна безопасност на дъното.

Аталанта няма победа в 11 поредни мача и нещата се влошиха допълнително с контузията, получена от звездата на тима Алехандро Гомес. От друга страна обаче няма по-удобен опонент отборът да се върне на пътя на добрите резултати.

Карпи вероятно си мисли същото нещо защото формата на гостите е удобна за ново добро представяне. Аталанта би приела равен за поддържане на бавния си прогрес, но загуба може да въвлече тима в опасност.

Прогноза: Карпи - Аталанта 1:1

 

Сампдория - Фрозиноне
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 28.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

След негативната серия от осем мача без победа Сампдория се намери на една позиция над последните три отбора и се очаква Фрозиноне да прескочи този отбор с оглед на подобрената форма в последните седмици.

Малко специалисти даваха шансове на Фрозиноне за оцеляване в лигата, но показаното в последните кръгове им даде шанс да се намерят в безопасност. Сега само Адриано Русо е контузен в отбора и изгледите за подобрение са налице.

Очаква се изнервена среща, в която феновете на домакините ще изиграят ролята си.

Прогноза: Сампдория - Фрозиноне 1:1

 

Киево - Дженоа
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 28.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Михаел Фабри

Киево беше победен в дербито с Хелас Верона и така даде на опонента си надежди за оцеляването въпреки трагичния сезон. Домакините сега се нуждаят от добър резултат.

Дженоа най-накрая прекрати лошата форма когато победи Удинезе в последния кръг. Ако това не изкара тима от опасността, то поне ще вдъхне малко увереност на състава в тези срещи с малките отбори. 

Очаква се балансиран двубой с желание за победа от страна на гостите. Те в никакъв случай няма да са доволни на равния след като тръгнаха в добра посока.

Прогноза: Киево - Дженоа 0:1

 

Удинезе - Верона
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 28.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Удинезе вече осем кръга търси победа, а се затруднява дори да вкара гол. Всъщност, нито един отбор в лигата не е вкарал по-малко попадения от този тим - 22.

Верона успя да вземе дербито в последния кръг и ще навлезе с увереност в мача, макар и на 7 точки от безопасността на дъното.

Показаното от двата отбора в последните седмици поставя гостите като фаворити, вероятно за първи път този сезон. Това е впечатляващо с оглед на факта, че този отбор се нуждаеше от 23 кръга за да вземе първа победа в лигата. Единствено наказанието на ключовия в отбраната Вангелис Морас може да им донесе негативни последици ако мястото му не се заеме от подходящ заместник.

Прогноза: Удинезе - Верона 0:1

 

Лацио - Сасуоло
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 29.02.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Антонио Дамато

Лацио е единственият италиански отбор в Лига Европа и тимът трябва да извлече самочувствие от представянето срещу Галатасарай. Сега позицията на тима е на точка зад Сасуоло в класирането на 8-мо място, но изглежда целите на тима са по-високо.

Сасуоло преизпълни целите си и изглежда със сигурност ще намери място в топ 10 отборите в Италия. Този отбор е способен на невероятни постижения на терена, но и на много лоши неща, както се видя през годината. Игра на "Олимпико" може да помогне на някои от момчетата да усетят какво е играта на високо ниво. Умората за домакините също ще е фактор.

Прогноза: Лацио - Сасуоло 2:1

 

Фиорентина - Наполи
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 29.02.2016г.
Час: 22:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Фиорентина не предостави никакво предизвикателство пред Тотнъм в Лига Европа, но това вероятно е резултат от подобрението на англичаните в последната година. "Виолетовите" ще трябва бързо да се върнат към целите си за топ 4 в Серия А след разочарованието в Европа.

Наполи също бе елиминиран от Лига Европа, но от испански отбор и то донякъде незаслужено с оглед играта срещу Виляреал. Някои от феновете ще са доволни тимът да обърне внимание на първото място в Серия А, след като шансовете за триумф са добри.

Гостите вече на няколко пъти намаляваха оборотите през сезона, а това ставаше винаги когато Игуаин понижи формата си. Сега представянията са на добро ниво макар резултатите да не са. Фиорентина от друга страна събра 14 точки от последните 6 мача в лигата и това е подобрение макар срещу Тотнъм играта да не бе на ниво.

Очаква се домакините да задържат топката, а Наполи да вдига оборотите при възможност. В първата среща между тези отбори Наполи успя да принуди Фиорентина да бърка и това отново ще е стратегията.

Прогноза: Фиорентина - Наполи 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
260