Анонс на 24-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 24-ти кръг от Серия А

Болоня - Фиорентина
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 06.02.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Лука Банти

След като Болоня постигна равен и две победи, тимът неочаквано загуби от Фрозиноне. Победа щеше да придвижи клуба близо до европейските места в класирането, но и топ 10 е добро постижение за момента.

Фиорентина успя да задъжи позицията си след късен гол срещу Карпи, вкаран от Мауро Зарате. Това е знак за подобрение след трансферния прозорец, но играта все още се нуждае от нещо.

Не се очаква Болоня да се цели по-високо от постигнатото до момента, но на моменти този отбор показва игра, с която би затруднил всеки лидер. Гостите ще трябва да внимават с приближаването на решаващата фаза на сезона.

Прогноза: Болоня - Фиорентина 1:1

 

Дженоа - Лацио
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 06.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Орсато

Пътуване до Ювентус никога не е лесно, така че Дженоа извади късмет с това, че и Карпи не взе точки от Фиорентина, но Фрозиноне се приближи до тима на Гасперини, докато Самдпория също спечели точка в битката на дъното.

Лацио бе критикуван от феновете за представянето срещу Наполи. Изглежда тимът няма да се бори за европейските места и Стефано Пиоли ще трябва да работи за подобрение на настроението след поредица лоши мачове, особено с оглед приближаването на Лига Европа.

Победата е задължителна и за двата отбора, затова ни очаква отворен мач. Играта на гости за Лацио ще е в тяхна полза в този случай.

Прогноза: Дженоа - Лацио 1:2

 

Наполи - Карпи
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 07.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Седем поредни победи бяха нужни на Наполи да задържи Ювентус на дистанция, но тимът се справи с това. Сега на "Сан Паоло" идва Карпи, който е победим съперник ако не се допусне подценяване.

Карпи беше застигнат от Фрозиноне след като тимът се провали в самия край срещу Фиорентина през седмицата. Сега Джаглило и Лоло са наказани, а Феделе и Бубнич са контузени и ситуацията в тима не е най-добра.

Всичко различно от убедителна победа на домакините ще е изненада в този мач. 

Прогноза: Наполи - Карпи 3:0

 

Торино - Киево
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 07.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Торино няма победа в 4 поредни кръга макар да имаше няколко възможности да постигне три точки. Покупката на Имобиле бе важна, но съставът не се подобри на друго място и умората може да стане фактор.

Киево, подобно на своя опонент, няма победа в три поредни кръга. Въпреки това засега този отбор не се притеснява от битка на дъното, но това може да се промени скоро.

И двата състава загубиха инерцията си и трудно ще предложат зрелище в този ден. Срещата вероятно ще се реши от един единствен гол и често това става след статично положение пред някоя от вратите.

Прогноза: Торино - Киево 1:0

 

Сасуоло - Палермо
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 07.02.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Маурицио Мариани

Две точки в последните пет кръга поставиха Сасуоло извън битката за Европа. Този тим сега се бори с Емполи за званието най-изненадващ отбор за кампанията.

Палермо не успя да задържи Милан в последния кръг и ще опита да се реабилитира в тази среща. В двата състава няма много проблеми, но домакините сякаш намериха своята оптимална постройка и не са лесна задача.

След като постигна толкова много през първата част от кампанията Сасуоло е в опасност да захвърли всичко ако продължи с негативната форма. Феновете ще настояват за връщане на пътя на победата.

Прогноза: Сасуоло - Палермо 2:0

 

Аталанта - Емполи
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 07.02.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Михаел Фабри

Аталанта няма победа в осем поредни мача в лигата, което е най-лошата поредица резултати след тази на Хелас, който няма триумф цяла година. 

Емполи изглежда загуби ентусиазма си в последните седмици и спечели само 3 точки в последните 4 кръга. Макар в състава да няма много проблеми инерцията бе загубена и седмата позиция в лигата може да бъде загубена.

И двата отбора показаха, че могат да играят красив футбол в сезона, но Емполи бе далеч по-постоянен в резултатите си до последните няколко седмици. И двата отбора обаче търсят възможност за подобрение.

Прогноза: Аталанта - Емполи 0:1

 

Рома - Сампдория
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 07.02.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Доменико Чели

Две победи поред може би е точно това, от което Рома се нуждаеше при Спалети. Все още се виждат места, на които трябва подобрение, но работата на новия наставник е видна и Рома може да опита пак да се пребори за третата позиция в Серия А.

Сампдория направи доста промени в сезона и Винченцо Монтела вероятно приближава състава до това, с което иска да работи след като той бе назначен в средата на кампанията. Толкова много промени обаче може да изискат време за ефект.

Рома не може да разчита на Строотман, Дигне, Торосидис, Фалке и Наинголан за мача, но проблеми имат и гостите - аут са Месба, Де Силвестри, Сала и Диаките.

Домакините очевидно са далеч от доброто здраве, но показаното на терена е далеч по-добро от качеството на гостите.

Прогноза: Рома - Сампдория 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279