Анонс на 21-ви кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 21-ви кръг от Серия А

Фрозиноне - Аталанта
Стадион: "Матуза", Фрозинон
Дата: 23.01.2016г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Валери

Фрозиноне не е спечелил нито един мач от последните си 6. В процеса беше спечелена само 1 точка и така Карпи прескочи тима в класирането.

Аталанта се намираше на подобен път с 1 точка в 5 кръга, но тази точка беше срещу Интер в миналия кръг. Това може да е началото на завръщането към формата на тима. Пинила, Кармона и Палета обаче са контузени тук, докато Сигарини е наказан.

Домакините са спечелили 13 от 15-те си точки актив у дома. Това означава, че Аталанта ще трябва да е наясно със силата на Фрозиноне и да действа внимателно с оглед пропадането в таблицата. Домакините са на 6 точки от спасението и не могат да си позволят да губят точки.

Прогноза: Фрозиноне - Аталанта 1:1

 

Фиорентина - Торино
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 24.01.2016г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Мацолени

Две последователни загуби поставиха Фиорентина на 4-ото място в Серия А и сега тимът трябва да се върне към успехите в тази важна част от кампанията.

Торино победи именно Фиорентина миналата седмица и след това се провали срещу Сасуоло, което не позволи на тима на гостите да се намерят в горната половина на класирането. Тимът се справя с многото си липсващи, но целите преди началото на сезона бяха по-високи.

Ударът по самочувствието на Фиорентина и едновременното покачване на Ювентус в класирането е нагнетяващ напрежението факт за домакините, от което Торо ще трябва да се възползва тук.

Прогноза: Фиорентина - Торино 2:1

 

Сасуоло - Болоня
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 24.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Сасуоло пропусна своята възможност да се покачи до 6-ата позиция в класирането когато постигна само равен с Торино. 

Болоня загуби инерцията си от добри резултати, но се намира над опасната зона за момента. И в двата състава има проблеми преди началото на сблъсъка - за гостите аут са Рицо, Майета, Масина и Бриенца, докато Теранова, Флоро Флорес, Мисироли, Магнанели и Врсалико ще отсъстват за домакините.

Слуховете за наставниците на двата отбора са, че те се наблюдават от по-големите отбори в лигата и Европа. Победителят тук може да се доближи до едно по-добро бъдеще.

Прогноза: Сасуоло - Болоня 2:2

 

Лацио - Киево
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 24.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Лацио се надяваше Копа Италия да балансира един слаб сезон в Серия А до момента, но Ювентус изхвърли състава и там на четвърт-финалите на състезанието.

Киево успя да спре Емполи миналия кръг, а това е голямо постижение с оглед формата в последните няколко седмици. Тези три точки означаваха, че клубът остава в горната половина на класирането и е далеч от опасността на дъното.

Лацио сега трябва да се концентрира над спасение на кампанията с добра битка с отборите, борещи се за шестата позиция, а може би и петата в Серия А. 

Прогноза: Лацио - Киево 1:1

 

Верона - Дженоа
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 24.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Верона успя да запише изненадващ равен с Рома в миналия си мач, но този отбор продължава да чака първата си победа за сезона.

Дженоа спечели последните 2 мача и успя да се изкачи над опасността на дъното, но сега трябва да се поддържа форма, ако тимът не иска да се намери отново в ожесточената битка за оцеляване. Здравословното състояние в състава не е било по-добро през сезона и изгледите за това са добри.

Леонардо Паволети показва страхотно представяне този сезон и сега отново може да покаже на какво е способен за гостите. Верона изглежда сигурна за изпадането, но надали иска да постигне това без нито една победа на сметката си.

Прогноза: Верона - Дженоа 1:2

 

Сампдория - Наполи
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 24.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Орсато

Точно когато изглеждаше, че Сампдория набира форма под ръководството на Винченцо Монтела, тимът бе победен 2 пъти поред и бе свален на земята. Първо Ювентус нанесе поражение и това бе поносимо, но ударът от Карпи бе звучен за феновете.

Наполи изглежда добре през тази кампания и сега е на върха в класирането, но отпадането от Копа Италия донесе много негативни емоции и за капак мениджърът Сари бе наказан след случая с Роберто Манчини. 

Наполи е гост и няма да разчита на подкрепата на феновете си. Сампдория не се намира в добра форма, но се очаква да се противопостави на тим без човек на тъча.

Прогноза: Сампдория - Наполи 1:1

 

Палермо - Удинезе
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 24.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Палермо вече тренира при мениджър номер 3 за последните 21 кръга в Серия А, като дори бе воден от своя домакин в последния. Това казва всичко за морала и настроението в клуба.

След 2 поредни победи Удинезе понесе също толкова на брой загуби и това попречи на клуба да се намери в горната половина на класирането. Сега ще се търси избягване на загубата и опонентът е подходящ за това.

Удинезе трябва да пътува доста до Палермо, затова Гилермо Шелото има предимство в първия си мач с новия отбор. Ключът за домакините е Франко Вазкес, най-добрият играч в клуба. Той ще трябва да бъде използван правилно от новия наставник зад нападателя, като най-вероятно ще получи свободната роля. Удинезе трябва да се справи именно с него за успеха.

Прогноза: Палермо - Удинезе 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188