Анонс на 18-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 18-ти кръг от Серия А

Дженоа - Сампдория
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 05.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Дженоа загуби в 4 кръга поред преди зимната пауза, в която изглежда проблемите в тима не секнаха. Джан Пиеро Гасперини трябва да покаже работа от две седмици без футбол срещу донякъде удобен съперник.

Сампдория се намираше в подобна позиция на своя домакин. Точно преди почивката обаче тимът записа равен и победа и подобри ситуацията си. Монтела със сигурност е използвал паузата за да убеди играчите в своите методи.

И двата отбора влизат в дербито на кръстопът - Сампдория трябва да продължи както завърши старата 2015-та година, докато Дженоа се нуждае от точки за да избегне битката на дъното. Също така това е първото дерби, което ще се играе по тъмно в последните години, поради което атмосферата вероятно ще е още по-вълнуваща. Очаква се публиката да изиграе своята роля в сблъсъка.

Прогноза: Дженоа - Сампдория 2:2


Удинезе - Аталанта
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 06.01.2016г.
Час: 13:30
Съдия: Анджело Кервелера

Новият стадион на Удинезе изглежда не помага особено на формата на тима след като домакинските срещи продължиха да са под обичайното ниво за този отбор. Феновете ще се надяват, че зимната пауза е помогнала на Антонио Ди Натале да се върне в добра форма след разочароващия старт на сезона.

Аталанта загуби последните два мача в 2015-та година, но в загубата срещу Наполи се видя качествена игра. Продажбата на Макси Моралес обаче може да се окаже проблем за запълване в системата.

И двата отбора са в добра позиция в таблицата, а понастоящем не се вижда целите на двата клуба да се простират отвъд оцеляването. Аталанта ще се постарае да не получи трета поредна загуба в елита.

Прогноза: Удинезе - Аталанта 1:1

 

Киево - Рома
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 06.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Киево загуби 3 мача и спечели още толкова в последните 6 кръга, но сега ще се надява да се възползва от проблемите на Рома за нов успех. Целта на този отбор за новата година ще е да се задържи в средата на класирането.

Рома загуби точки в 4 поредни мача преди да се върне към победата срещу Дженоа в последния кръг. Руди Гарсия цял сезон се намира в ситуация близо до уволнението, а в този ден няма да му е леко с оглед липсата на цялата полузащита. Наинголан, Пянич и Джеко са наказани, а Стротман и Учан са с травми.

Решението на клуба да не се разделя с мениджъра вероятно означава, че позитивен резултат тук и срещу Милан в идния кръг могат да заздравят позициите му начело на Рома.

Прогноза: Киево - Рома 1:1

 

Лацио - Карпи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 06.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Кармине Русо

Лацио спечели последния си мач за 2015-та година и успя да се задържи близо до европейските места, като все още разстоянието до Милан на шестата позиция е 5 точки. 

Карпи не показа, че притежава достатъчно за да се задържи в елита на Италия в миналата година. Тимът обаче може да се възползва от многото липсващи на домакините - Джентилети, Лулич, Маркети, Врий, Кишна, Биглиа, Савич и Баста.

Домакините ще искат да се намесят директно в битката за европейските позиции, но за да постигнат целта си ще трябва да намерят някакво постоянство в резултатите.

Прогноза: Лацио - Карпи 2:1

 

Палермо - Фиорентина
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 06.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Палермо успя да вземе само 7 точки в последните 6 мача и с такава форма се очаква тимът да се бори за място в елита до края на годината. За да измъкне нещо от този мач тимът ще трябва да покаже коренна разлика с последните си представяния.

Фиорентина дели второто място в таблицата след като успя да се върне на пътя на победата преди края на 2015-та след загубата от Ювентус.

Гостите са очевиден фаворит тук, те ще контролират темпото в мача. Палермо може да опита да насити средната линия в опит да отнеме владението от своя гост, но това ще лиши тима от контра-действията в мача.

Прогноза: Палермо - Фиорентина 0:2

 

Сасуоло - Фрозиноне
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 06.01.2016г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Пайрето

Както се очакваше, Сасуоло намали оборотите след добрия старт на сезона и освободи място за традиционните отбори в Топ 5. Все пак с мача си по-малко тимът може да задмине Милан на шестата позиция, като домакинство на Фрозиноне е нов добър шанс за точки.

Фрозиноне загуби трите си последни срещи и в това гостуване ще се надява да вземе точки в помощ на положението си в опасната зона. 

Домакините са фаворити и на хартия, но сега със завръщането на един от своите талисмани - Доменико Берарди, ситуацията за гостите не изглежда по-добре.

Прогноза: Сасуоло - Фрозиноне 2:0

 

Наполи - Торино
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 06.01.2016г.
Час: 21:45
Съдия: Марко Ди Бело

Наполи ще закрие кръга срещу Торино и ще има възможността да оглави лигата ако Интер и Фиорентина загубят точки. Тимът може да се определи като фаворит с оглед лошия период на Торино.

Торо не успява да намери постоянство, като това е и последствие от многото контузени във всички зони на игра. След почивката няколко ключови имена се върнаха в състава и положението може да се подобри. Сега само Джоел Оби е аут от състава с контузия.

Наполи се затрудниява срещу отбори, които имат играчите да действат на същата скорост като домакините. Торино обаче трябва да покаже коренна промяна за да спечели точки тук.

Прогноза: Наполи - Торино 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
299