Анонс на 16-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 16-ти кръг от Серия А

Дженоа - Болоня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 12.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Ди Бело

Дженоа понесе поредни загуби и това постави тима на 2 точки от опасната зона на дъното на таблицата, като по този начин двата опонента в този кръг имат равни точки. 

Болоня обаче събра 10 точки в последните 2 кръга и за разлика от своя противник се покачва в класирането. В последния кръг тимът победи лидера Наполи с прекрасно представяне. 

Леонардо Паволети е наказан за домакините и за мястото му се борят Пандев и Гакпе. Джемайли, Пероти, Муньоз и Маркезе са другите контузени. За гостите Крафт, Джакерини, Майета и Масина са аут.

И двата отбора имат по 16 точки в актива си, но гостите се намират в прекрасна форма и са фаворити в сблъсъка.

Прогноза: Дженоа - Болоня 0:1

 

Палермо - Фрозиноне
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 12.12.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Довери

Палермо загуби с 3 гола в последните два поредни кръга и ако да допусне това срещу Ювентус е нормално, то Аталанта да си тръгне със същата победа беше изненада. 

След като победи Верона в битката на дъното за 6 точки преди 2 седмици, Фрозиноне се провали срещу Киево. Сега обаче отново е налице сблъсък в директната битка на дъното с пътуване до Палермо.

И двата отбора се намират в лоша форма и домакините ще опитат да наложат превес с помощта на феновете зад гърба срещу отбор, който няма никакъв опит в Серия А за най-дългото пътуване за сезона.

Прогноза: Палермо - Фрозиноне 2:1

 

Сасуоло - Торино
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 12.12.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Доменико Чели

Макар в началото да впечатляваше само у дома, Сасуоло се подобри и като гост в последните седмици. Последно у дома пък тимът победи Сампдория в миналия кръг.

Торино успя да вземе точка от Рома миналата седмица с гол в последната минута, който ще помогне и за самочувствието в състава. 

Очертава се един хубав двубой от тактическа гледна точка между двама опитни мениджъри. Джампиеро Вентура ще трябва да използва всичките си умения за да надхитри Еузебио Ди Франческо. В момента Сасуоло е 4 точки над Торо в класирането, но победа за който и да е отбор ще определи кой от двата състава е аутсайдера в битката за европейските места.

Прогноза: Сасуоло - Торино 1:1

 

Киево - Аталанта
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 13.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Фабрицио Паскуа

Киево не успя да вземе победа в последните си 4 домакинства. Все пак обаче чрез поредни победи на гости тимът успя да се намери в горната половина на класирането.

Две поредни победи за Аталанта поставиха този отбор на седмата позиция на равни точки с Милан. Съставът показва добра форма и вероятно ще потърси победата отново. 

И двата тима се намират над целите си от началото на кампанията и това означава, че ще видим отворен сблъсък без притеснения от последиците на загуба за двете страни. Същевременно пропуск за победа и покачване още в таблицата ще е мотивация и за двата отбора.

Прогноза: Киево - Аталанта 2:2

 

Емполи - Карпи
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 13.12.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

След като постигна равен в дербито с Фиорентина Емполи успя да победи минимално Лацио и Верона. По този начин тимът е на завидната десета позиция в Серия А и се намира в добра форма.

Карпи успя да вземе ценна точка от Милан в последния кръг и да продължи добра поредица резултати. В последните два кръга тимът спечели 4 точки след две поредни загуби.

Сега двата тима нямат много проблеми, но фаворит остава Емполи. Домакините обаче ще трябва да са внимателни с противника, който умело използва контрата и нарани големи имена в Италия.

Прогноза: Емполи - Карпи 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190