Лацио – Ювентус: Лошата серия на римските орли ще продължи


Н. Гавазов

Лацио – Ювентус: Лошата серия на римските орли ще продължи

Лацио - Ювентус
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 04.12.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Началото на 15-тия кръг от Серия А ще започне ударно в петък с дерби между грандовете Лацио и Ювентус. Без съмнение ни очаква футболно зрелище, макар че съотношението на силите в този момент са коренно различни.

"Римските орли" определено не се намират в най-добрата си форма относно двубоите във вътрешното първенство. Домакините в Серия А вече 5 мача нямат победа, а в 4 от тях дори загубиха, което ги остави в средата на таблицата с 19 точки. В Лига Европа положението е по-добро и отборът е твърдо на първото място в своята група и сигурен участник в следващата фаза. Контузени за срещата са Онази, Маури, Де Врай и Лулич. Основният проблем в Лацио е липсата на резултатност от страна на централните нападател и голмайстори на тима са Фелипе Андерсон и дефанзивния полузащитник Лукаш Билия. Именно двамата са ключовите фигури в състава и играта през този сезон се гради около тях.

Ювентус пък е в пълна противоположност на своя съперник и напоследък показва впечатляваща игра. Футболистите на Алегри вече 6 поредни срещи нямат поражение и от тях са записали 5 победи. Това ги изкачи на 5-та позиция в Серия А със 7 точки разлика от лидера Наполи. Дербито ще пропусна, поради травми Ернанес, Перейра, Падоин и Асамоа, а добрата новина за "старата госпожа" е завръщането в игра на Кедира.

Статистиката в последните срещи между тези два тима е на страната на Ювентус, които вече 8 мача нямат загуба от Лацио, а в 5 от предишните 7 срещи дори не са допуснали попадение в своята врата. Като вземем предвид и формата, в която се намират двата състава - не е учудващо да прогнозираме победа в полза на шампионите.

Прогноза: Лацио - Ювентус 0:2

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

05 ноември Розенборг - Лацио 0:2 (Лига Европа)
08 ноември Рома - Лацио 2:0 (Серия А)
22 ноември Лацио - Палермо 1:1 (Серия А)
26 ноември Лацио - Днепър 3:1 (Лига Европа)
29 ноември Емполи - Лацио 1:0 (Серия А)

Ювентус:

03 ноември Борусия М'гладбах - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)
08 ноември Емполи - Ювентус 1:3 (Серия А)
21 ноември Ювентус - Милан 1:0 (Серия А)
25 ноември Ювентус - Манчестър Сити 1:0 (Шампионска лига)
29 ноември Палермо - Ювентус 0:3 (Серия А)


Досегашни срещи:

Лацио - Ювентус

159 срещи
39 победи за Лацио
40 равенства
80 победи за Ювентус
Голова Разлика: 278:181 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208