Ювентус - Милан: Всеки има своите аргументи за успех


Н. Гавазов

Ювентус - Милан: Всеки има своите аргументи за успех

Ювентус - Милан
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 21.11.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мацолени

Ювентус посреща Милан в мач от 13-я кръг на Серия А и "бианконерите" ще се опитат да запишат първата си серия от три поредни победи от април, както и четвърти пореден домакински успех. С отчитане на срещата в Мьонхенгладбах, хората на Алегри се намират в серия от три поредни двубоя без загуба, която идва след фиаското в Сасуоло в края на октомври. Преди днешния мач торинци са седми в класирането, на 8 точки от топ 3 - излишно е да казваме, че шампионите отдавна изчерпаха лимита от грешки в Серия А.

Милан не се справя толкова зле в последните си срещи. Ако погледнем статистиката, ще видим, че "росонерите" в последните си пет мача са с най-добри показатели след Рома и Наполи. Отборът се стабилизира след мача с Наполи и спечели 11 точки в следващите си пет срещи. Това изстреля миланци нагоре в таблицата и сега хората на Синиша Михайлович са шести в класирането, на две точки пред днешния си съперник.

Добрата новина за домакините е възстановяването на Буфон и Манджукич, както и завръщането на Лихтщайнер. МНого е вероятно Джанлуиджи и Щефан да започнат титуляри, докато хърватският национал едва ли ще се радва на подобно нещо, което означава, че Дибала ще води атаката на "бианконерите".

При Милан остават старите проблеми с отсъствието на Менез, Балотели, Де Йонг, Лопес и Бертолачи. Добрата новина е завръщането на Алесио Черчи, който ще се присъедини към Карос Бака в един дует, готов да създаде много проблеми на понякога несигурната защита на шампиона.

Интересен двубой, в който не може категорично да твърдим, че домакините са фаворити. Алегри все още експериментира със схемите, а новите попълнения все още не играят на своя максимум.

Не бива да се влияем и от равенството на Милан с неотстъпчивия Аталанта, защото днешната среща ще е много по-различна с оглед на това, че домакините повече ще владеят топката, което ще позволи на "росонерите" да хванат съперника си на контраатаки (примерът с Лацио). В допълнение, торинци често не успяват да реализират положенията си и ако този процент бъде завишен в днешната среща, те ще имат проблеми.

Ясно е, че мачът няма да е като разходка в парка, това важи още повече за Милан. Единствената причина да заложим на домакините е това, че те ще имат подкрепата на трибуните. Иначе двата състава изглеждат почти равностойни и всеки един има своите аргументи за успех.

Прогноза: Ювентус - Милан 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

25 октомври Ювентус - Аталанта 2:0 (Серия А)
28 октомври Сасуоло - Ювентус 1:0 (Серия А)
31 октомври Ювентус - Торино 2:1 (Серия А)
03 ноември Борусия М'гладбах - Ювентус 1:1 (Шампионска лига)
08 ноември Емполи - Ювентус 1:3 (Серия А)

Милан:

21 октомври Милан - Интер 0:1 (Приятелска среща)
25 октомври Милан - Сасуоло 2:1 (Серия А)
28 октомври Милан - Киево 1:0 (Серия А)
01 ноември Лацио - Милан 1:3 (Серия А)
07 ноември Милан - Аталанта 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Милан

179 срещи
67 победи за Ювентус
62 равенства
50 победи за Милан
Голова Разлика: 263:232 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174