Рома - Лацио: В битка за Вечния град


Н. Гавазов

Рома - Лацио: В битка за Вечния град

Рома - Лацио
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 08.11.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Централният мач на кръга в Италия ще е в Рим. Вечният град от седмица живее с атмосферата на този гиганстки сблъсък и нищо не е в състояние да промени това - нито мачът на "вълците" в Шампионска лига, нито унизителната загуба на "орлите" от Милан, а още по-малко високите цени на билетите, които разгневиха столичните фенове.

През тази кампания вече видяхме дербито на Милано, Торино и това между Интер и Ювентус. Сега е ред на дербито на Вечния град. Което е друга магия и с друга атмосфера, допълваща колорита на италианския футбол.

Рома влиза като фаворит в този мач. Това се вижда както от положението на отборите в таблицата за класиране, така и от текущото ниво на "вълците". Да, хората на Руди Гарсия загубиха в миналия кръг, но римляните проведоха добър мач и не заслужаваха поражението. В крайна сметка Рома се озова на третото място, но изоставането от върха е само точка, което н е повод за безпокойство. Още повече, че през седмицата италианците показаха воля срещу Байер Леверкузен, записвайки важна победа над "аспирините", което остави тима в битката за плейофите в Шампионска лига.

Лацио не показва уверена игра и вече успя да провали няколко мача. Последните са тези с Аталанта и Милан. Като цяло колективът на Стефано Пиоли не блести много, раздавайки точки на аутсайдери и средняци. Впрочем, според специалистите, основната причина за това е късата пейка на тима и участието в Лига Европа, където "орлите" вече си гарантираха участие в следващата фаза на състезанието. Не може да преценим дали това е вярно, но е факт, че Лацио със своите 18 спечели точки е по-близо до средата на таблицата, отколкото до челните места.

Стротман, Майкон и Тоти са контузени, а Пиянич е наказан. Отсъстващи за гостите са Де Врей, а Пароло може да не се появи в игра.

Очертава се много заплетен мач. В началото започнахме с това, че Рома е фаворит в дербито. Това твърдение обаче е само на книга - преди мача и тук. На практика всичко ще се реши от това, доколко играчите на двата тима са изморени от срещите си в средата на седмицата. Освен това не бихме се замислили да прогнозираме победа на Рома, ако Пиянич бе на разположение за двубоя. В добавка ще кажем, че Пиоли притежава странното умение да излиза от заплетени ситуации и това се вижда от кариерата на специалиста. Остава да видим, как Стефано ще се справи с безпомощността на средната си линия, която се провали срещу Милан.

Нашият съвет е да внимаваме с този двубой, още повече, че в много от срещите не винаги победата е отивала при отбора, който се е намирал в по-добра форма. Коефициентът за успех на домакините е два пъти по-добър от този на гостите, но почитателите на залозите могат да обърнат внимание и на вариант с победа за Рома с "хикс", което е по-сигурно и ще даде спокойствие на тези, които не обичат адреналина. В добавка ще кажем, че се получава добър коефициент, ако това бъде комбинирано с вариант за отбелязване на повече от 2.5 гола.

Прогноза: Рома - Лацио 2:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Рома:

20 октомври Байер Леверкузен - Рома 4:4 (Шампионска лига)
25 октомври Фиорентина - Рома 1:2 (Серия А)
28 октомври Рома - Удинезе 3:1 (Серия А)
31 октомври Интер - Рома 1:0 (Серия А)
04 ноември Рома - Байер Леверкузен 3:2 (Шампионска лига)

Лацио:

22 октомври Лацио - Розенборг 3:1 (Лига Европа)
25 октомври Лацио - Торино 3:0 (Серия А)
28 октомври Аталанта - Лацио 2:1 (Серия А)
01 ноември Лацио - Милан 1:3 (Серия А)
05 ноември Розенборг - Лацио ?:? (Лига Европа)


Досегашни срещи:

Рома - Лацио

152 срещи
55 победи за Рома
59 равенства
38 победи за Лацио
Голова Разлика: 195:151 за Рома

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
279