Анонс на 9-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 9-ти кръг от Серия А

Емполи - Дженоа
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 24.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Емполи очаквано загуби от Рома в последния кръг и може би се очаква подобно постижение и срещу Дженоа с оглед подобряващата се форма на гостите в последно време.

След като вкара само 4 гола в последните си 7 мача, Дженоа успя да вкара 3 попадения срещу Киево и да вземе 7 точки в последните 3 кръга. Сега само Пандев и Джемайли липсват в състава и нещата изглежда се подобряват постепенно.

Домакините не успяват да намерят мястото си в Серия А и отсъствието на най-добрия играч Рикардо Сапонара още повече наранява шансовете им. Точно обратното е в Дженоа, където възстановилите се ключови играчи ще се целят в първата победа на гости.

Прогноза: Емполи - Дженоа 0:2

 

Карпи - Болоня
Стадион: "Алберто Бралия", Модена
Дата: 24.10.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Талиавенто

След като постигна първата си победа в Серия А, Карпи не успя да намери постоянство и загуби с 3:0 в Бергамо срещу Аталанта. 

Болоня загуби 4 кръга поред, включително домакинството си на Палермо, който се слави като един от най-слабите гости.

Двата новака в лигата изпитват очакваните затруднения на най-високото ниво и позициите им не са изненадващи (19 и 20) за никого. Загубилият отбор тук ще попадне в още по-лошо положение на дъното и двата състава са наясно за залога.

Прогноза: Карпи - Болоня 1:1

 

Сампдория - Верона
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 25.10.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Маурицио Мариани

Сампдория започна много добре този сезон но в последните 3 кръга загуби цели 8 точки. Два от тези мачове бяха срещу Аталанта и Фрозиноне, и се очакваше в тях точките да бъдат подсигурени. Валтер Дзенга изглежда има много места за подобрение в своя отбор.

След 8 кръга Верона все още търси първата си победа. Сампдория не е сред най-силните отбори в лигата, но гостуванията никога не са подходящи за постигане на такава цел. 

И двата отбора имат много работа за вършене за постигане на целите си. Много от футболистите все още се адаптират към методите на своите треньори. Очаква се срещата да започне бавно и двата отбора да чакат възможностите си за атака.

Прогноза: Сампдория - Верона 1:0

 

Удинезе - Фрозиноне
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 25.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Никола Рицоли

Удинезе започна да трупа точки в последните кръгове, но с оглед опонентите на този отбор феновете ще са разочаровани, че те не са повече. 

Фрозиноне взе втора победа в лигата когато победи Сампдория у дома и сега този отбор е на 2 точки над опасната зона на дъното. Целта в този мач ще е максимално възползване от липсващите играчи за домакините - аут са Гилерме, Меркел, Сапата, Херто и Коне.

Само една точка разделя тези два клуба в таблицата и докато Удинезе по-скоро гледа нагоре в класирането, то Фрозиноне не бива да бъде подценяван, защото както се видя срещу Сампдория, е способен на изненади.

Прогноза: Удинезе - Фрозиноне 2:1

 

Фиорентина - Рома
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 25.10.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

Фиорентина отново загуби у дома в Лига Европа. Продължаването все още е възможно, но загуба срещу отбор като Лех Познан е знак, че Пауло Соуса не разполага с качество извън титулярната постройка.

Рома има други проблеми в Шампионска лига. В един вълнуващ мач срещу Байер Леверкузен "вълците" бързо изоставаха в резултата с 2:0, успяха да обърнат до 4:2 и след това отново допуснаха голове за крайното 4:4. Вероятно твърде много усилия бяха хвърлени в среща, от която не бе спечелено много.

Двата отбора се срещат в добро здраве с липсата на Тоти, Строотман и Кейта за гостите. Това поставя известен превес за домакините, но пък в битките за горни позиции Рома има много повече опит от своя опонент и новоназначения Соуса. 

Очаква се Фиорентина да контролира топката, но при всяка своя възможност за атака Рома изглежда опасно.

Прогноза: Фиорентина - Рома 1:2

 

Лацио - Торино
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 25.10.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Мацолени

След като загуби от Сасуоло, Лацио се върна на пътя на успеха с победа в среща, в която почти цял мач на терена имаше 10 души в Лига Европа. Такава победа е добра за самочувствието но не и за нивата на енергия във всеки от участвалите в сблъсъка.

Равенството с Милан в последно време се очертава като загуба на 2 точки от по-амбициозните отбори в Италия, но Торино имаше проблеми с липсващи играчи и трябва да е доволен от позицията си в таблицата и постигнатото до момента. 

Лацио няма да се даде лесно и вероятно ще заложи на консервативен подход с оглед запазването на своите сили. Ключът в битката ще е в средата на терена където Лацио има много проблеми с контузени играчи. Играчите във форма за гостите като Базели и Бенаси ще се възползват от това.

Прогноза: Лацио - Торино 1:1

 

Киево - Наполи
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 25.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

След изключителния старт на кампанията Киево загуби точки и пропадна в класирането до 9-та позиция. Все пак този тим показа, че може да печели точки срещу големи отбори, но вече я няма онази инерция от първите няколко кръга.

Наполи от друга страна в момента не може да бъде спрян и 7 кръга поред не е вкусвал загубата. Това включва и трите последни кръга от поредни победи. В тима няма абсолютно никакви проблеми с контузени играчи и това може да е част от причината за похода на гостите.

Формата на Наполи показва защо някои смятат тима за фаворит за титлата този сезон. Наситеният график обаче може да изиграе негативна роля за всеки отбор и за това ще трябва да се внимава, макар понастоящем да не изглежда, че някои в клуба е притеснен от подобно обстоятелство.

Прогноза: Киево - Наполи 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
246