Интер - Ювентус: Нерадзурите ще продължат да губят точки


Н. Гавазов

Интер - Ювентус: Нерадзурите ще продължат да губят точки

Интер - Ювентус
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 18.10.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

165-то дерби на Италия в рамките на Серия А. И в нито едно не е имало значение какви позиции заемат съперниците и в каква форма се намират. Важното е самото противопоставяне и нищо друго. От няколко дни еуфорията около мача расте, кръвта във вените на тифозите започва да става все по-гореща, а медии и специалисти започват и приключват разговорите само с този сблъсък. А какво ли ще се случи, когато главният съдия даде началния сигнал в Дербито на Италия? Може би истински футболен хаос, който ще накара феновете да застанат пред телевизорите.

Интересното е, че сега отборите се намират в напълно противоположна форма в сравнение с началото на сезона. Интер е без победа в два поредни мача. Домакинството срещу Фиорентина приземи колектива на Роберто Манчини и показа един от проблемите в тима, а именно слабата реализация и невъзможността да се създават много положения за гол. Равенството със Сампдория само потвърди този факт и показа, че "нерадзурите" няма постоянно да бъдат спохождани от Фортуна.

Що се отнася до Ювентус, "бианконерите" победиха Севиля в Шампионска лига, а след това се наложиха трудно над Болоня, опъвайки до краен предел нервите на феновете си. Трите точки помогнаха на торинци, но въпреки това те остават много далече от първото място, а и от позицията, която заема техният исторически съперник. Впрочем, обратът срещу Болоня и доброто представяне на тима в главния клубен турнир на континента накара феновете на шампиона да заговорят за завръщането на тима към старите си места.

Домакините влизат в двубоя с оптимален състав. Додо и Ляич са контузени, но това по никакъв начин не бърка сметките на Манчини, който изрази недоволството си от работата на сърбина и е много вероятно Ляич да бъде продаден през зимата. Очаква се от първите минути в игра да се появят Мело о Медел, а това означава, че Манчини ще заложи на физиката в средата на терена. Възникват въпроси относно левия защитник, където Жуан и Телес претендират за титулярно място, още повече, че бившият играч на Галатасарай показа много добра игра в последните четири мача.

Алегри е без Рубиньо, Лихтщайнер и Касерас. Добрата новина е, че треньорът за първи път от началото на сезона ще може да разчита на връзката Маркизио - Кедира - Погба. Появата на Куадрадо не бива да ни изненадва, след като за проблемите на Лихтщайнер се знаеше отдавна. Всички останали позиции в отбора на гостите лесно могат да се предугадят. Както и схемата 3-5-2.

През миналата година двата тима не се победиха в Торино, но през втората част на сезона Юве победи с гол на Мората. Очаква се испанецът да започне като титуляр, а в компанията на Дибала нападението на гостите изглежда много заплашително. Не е изключено мачът да завърши без победител, но ако трябва да изберем отбра, който е най-близо до победата, това е Ювентус.

Прогноза: Интер - Ювентус 0:2

 

Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

20 септември Киево - Интер 0:1 (Серия А)
23 септември Интер - Верона 1:0 (Серия А)
27 септември Интер - Фиорентина 1:4 (Серия А)
04 октомври Сампдория - Интер 1:1 (Серия А)
09 октомври Чиасо - Интер 3:1 (Приятелска среща)

Ювентус:

20 септември Дженоа - Ювентус 0:2 (Серия А)
23 септември Ювентус - Фрозиноне 1:1 (Серия А)
26 септември Наполи - Ювентус 2:1 (Серия А)
30 септември Ювентус - Севиля 2:0 (Шампионска лига)
04 октомври Ювентус - Болоня 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Интер - Ювентус

184 срещи
53 победи за Интер
48 равенства
83 победи за Ювентус
Голова Разлика: 266:224 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
201