Сампдория - Интер: Нерадзурите ще продължат да губят точки


Н. Гавазов

Сампдория - Интер: Нерадзурите ще продължат да губят точки

Сампдория - Интер
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 04.10.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Манчини срещу Дзенга. Как само се преплитат нещата във футбола. Първият спечели Скудетото в Генуа, четири Купи на Италия и Купата на Купите. Вторият стана шампион на Италия в Милан, а също така спечели Купата на УЕФА. Две години двамата играха заедно на "Мараси", след което Роберто замина за Лацио. През 2004 година пък Дзенга почти подписа с Интер, но в последния момент Морати избра Манчини.

Днес обаче сантименталностите ще приключат с дружеската прегръдка между двамата специалисти, след което се очаква да видим истинска футболна битка на терена и треньорски надлъгвания.

Сампдория има три победи от шест мача и трябва да кажем, че отборът се представя напълно прилично според бюджета, с който разполага. Най-знаменитият успех бе този срещу Рома, но и равенството в Неапол не бива да се пренебрегва, тъй като в този мач "моряците" показаха воля и характер. Сега генуезци имат десет точки и са на три пункта от топ 3.

Що се отнася до Интер, в миналия кръг Фиорентина свали "нерадзурите" на земята, помитайки миланци с 4:1 на "Джузепе Меаца". До този момент Интер бе записал пет минимални победи, като Манчини отхвърляше всякакви критики за липса на зрелищност в играта и отсъствието на много голове. След фиаското обаче специалистът ще трябва да обърне сериозно внимание на допуснатите грешки и днешният мач ще покажа в каква степен е работено по отношение на стягане на редиците. Иначе Интер дели първото място с Фиорентина, на две точки пред третия Торино.

Домакините са без Христодулопулос, Де Силвестри, Касани и Силвестре. Гостите са без Йоветич.

По-интересното е да видим каква схема на игра ще избере Манчини. Рберто започна с 3-5-2 срещу Фиорентина, но забележете: в 24-та минута на този мач той премина към 4-3-1-2, а само седем минути по-късно миланци играеха с 4-4-1. Интер започна второто полувреме с 3-4-2, а в средата на втората част Манчини смени схемата на 4-3-2! Впрочем, Дзенга също се опита да лавира срещу Аталанта, но далеч не толкова, както своя съперник - начало с 4-3-1-2 и в последствие 4-3-3.

Проблемът при Интер е свързан с отбелязването на малко голове, докато при Самп нещата са в центъра на отбраната, която често греши. Какво ще излезе от всичко това? Напълно е възможно да видим един мач, в който двамата треньори ще се надиграват и в крайна сметка няма да могат да се победят. Не по-малко реален изглежда и вариантът с победа на домакините, като тази вероятност се обуславя от отсъствието на Йоветич, забавянето на адаптацията на Перишич и влошаването на играта на Гуарин.

Прогноза: Сампдория - Интер 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Сампдория:

14 септември Сампдория - Болоня 2:0 (Серия А)
17 септември Савона - Сампдория 1:2 (Приятелска среща)
20 септември Торино - Сампдория 2:0 (Серия А)
23 септември Сампдория - Рома 2:1 (Серия А)
28 септември Аталанта - Сампдория 2:1 (Серия А)

Интер:

30 август Карпи - Интер 1:2 (Серия А)
13 септември Интер - Милан 1:0 (Серия А)
20 септември Киево - Интер 0:1 (Серия А)
23 септември Интер - Верона 1:0 (Серия А)
27 септември Интер - Фиорентина 1:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Сампдория - Интер

122 срещи
19 победи за Сампдория
37 равенства
66 победи за Интер
Голова Разлика: 217:109 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
179