Анонс на първи кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на първи кръг от Серия А

Верона - Рома
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 22.08.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Гуида

Системата на Верона бе достатъчно стабилна за подсигуряването на оцеляване в Серия А миналата година и то още дълго преди последните срещи в кампанията. Сега тимът ще опита да подобри постижението си и с нови попълнения.

Рома направи няколко смели решения през лятото като продаде няколко от звездите си за добри пари и привлече други отлични таланти. Но за да задържи своето ниво тимът на Джалоросите не трябва да допуска много грешки, особено този сезон, преди който се говори за решителност за титлата и предизвикателство срещу Ювентус.

С привличането на Джеко и Салах от Висшата лига Рома е фаворит тук.

Прогноза: Верона - Рома 0:2

 

Лацио - Болоня
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Лацио вероятно е съсредоточен върху плейофите и Шампионска лига и няма да положи максимално усилие в тази среща точно преди един мач, който вече може да се окаже най-важен за кампанията на този отбор. Все пак в двубой с новопромотиран отбор няма как победата да не е цел.

Болоня няма да получи време да се адаптира постепенно към живота в Серия А, след като директно се изправя срещу отбор от Топ 3 на класирането в последната година. Това ще е добре за феновете, но вероятно няма да видим желан от тях резултат.

Очаква се Лацио да контролира темпото, особено ако постигне ранен гол в мача. Това ще спомогне на тима да съхрани добрия си рекорд от срещи напоследък като същевременно пести и енергия.

Прогноза: Лацио - Болоня 1:0

 

Емполи - Киево
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 23.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Маурицио Мариани

Емполи бе поздравен за представянето си миналата година след като избегна изпадането от Серия А. Сега този клуб трябва да направи това отново но без бившия наставник Маурисио Сари и някои от най-добрите играчи.

Киево бе наречен един от най-зле играещите отбори в елита на Италия, но този отбор редовно избягва последните места в края на годината. Изводът е, че такъв отбор не трябва да бъде подценяван, след като постига резултати без атрактивна игра.

Този мач още в първия кръг има значението на 6-точков за оставане в лигата. Нито един от тези отбори не би искал да покаже тайното си оръжие рано в кампанията, което предрича консервативно начало.

Прогноза: Емполи - Киево 0:0

 

Фрозиноне - Торино
Стадион: "Комунале Матуса", Фрозиноне
Дата: 23.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Фрозиноне има предимството да започне кампанията си в Серия А у дома, което означава пълна "Матуса" да подкрепя своите любимци срещу Торино.

Торо потвърди и подобри позициите си в Топ 10 миналата година и се справи много добре в Лига Европа същевременно. Със сигурност този отбор ще търси още по-добро представяне този сезон.

Гостите са тежък фаворит в срещата и двата състава нямат проблеми рано в сезона с липсващи играчи. Джанпиеро Вентура рядко се оставя да бъде хванат неподготвен срещу тежка атмосфера или тактически изненади.

Прогноза: Фрозиноне - Торино 0:2

 

Палермо - Дженоа
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 23.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Маурисио Дзампарини още веднъж извлече позитиви с работата си на трансферния пазар, но задачата да замени ключови футболисти този сезон няма да е лека. 

Дженоа направи твърде много промени на онзи състав от миналия сезон, който се справи доста добре, но макар да завърши на 6-тата позиция не успя да вземе лиценз за УЕФА. Престройката на състава е типична за собственика Енрико Прециози.

Очаква се добър мач за гледане, като вероятно и двата отбора няма да успеят да наложат превъзходство. В състава на гостите вече има 4 човека с наказания, но това не би трябвало да е от значение с оглед дълбочината в клуба.

Прогноза: Палермо - Дженоа 1:1

 

Сампдория - Карпи
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 23.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Михаел Фабри

Валтер Дзенга може би получи най-лошия възможен старт начело на Сампдория със загуба с 4:0 у дома в първата среща от Лига Европа за класиране в групите на втория по значение футболен турнир на континента. Това не означава непременно, че тимът ще продължи така в кампанията си, но феновете ще се надяват на по-добър старт в локалната Серия А.

Карпи ще иска да се възползва от всеки от проблемите в състава на домакините, но не се очаква отборът да вземе победа.

Очаква се домакините да контролират срещата докато Карпи изчаква грешка от опонента. Ако домакините останат достатъчно съсредоточени и не допуснат грешки да доведат до чисти положения за новаците, те ще вземат победата.

Прогноза: Сампдория - Карпи 2:0

 

Сасуоло - Наполи
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 23.08.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Довери

Сасуоло ще търси стабилитет в елита на Италия след като успя да се задържи два поредни сезона в Серия А. Вместо да се направят големи промени в клуба, тук бяха привлечени няколко нови лица за подобрение на тима.

Наполи започна любопитен проект след като не успя да се класира за Шампионска лига и мениджърът замина за Реал Мадрид. Маурисио Сари привлече вниманието с работата си в Емполи миналата година, но сега трябва да се представи на голямата сцена.

Този мач ще предложи тактическа битка с Еузебио ди Франческо, който много се подобри след първия си мач в Серия А. Наполи е далеч по-добър на хартия, но ще трябва и да играе добре за победата.

Прогноза: Сасуоло - Наполи 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217