Интер - Каляри: Мисията е невъзможна


.

Интер - Каляри: Мисията е  невъзможна

Интер - Каляри
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Интер няма как да спечели любителите на футболната романтика, но в крайна сметка резултатите са важни и в момента се справя отлично в това отношение - десет поредни срещи без загуба и начело в класирането в Серия А с 8 точки разлика от Милан и Рома. Освен това успя да победи градския си съперник си по категоричен начин и спокойно можем да кажем, че „нерадзурите" нямат конкуренция за титлата в първенството.

Пред отбора на Жозе Моуриньо предстоеше да изиграе три мача за седмица - два за първенството и един за Купата, и поради това португалският специалист трябваше да разпредели състава така, че да запази силите на своите футболисти. Без особено напрежение първият двубой срещу Фиорентина бе спечелен с 1:0, впрочем „нерадзурите" играят много силно у дома си и от 11 мача имат 9 победи и нямат загуба.

Каляри се представя над очакванията през този сезон и въпреки, че след първите 4 кръга имаше едва една точка, сардинците набраха изненадващо скорост и започнаха да побеждават, а в момента са шест мача без загуба, което им донесе 8 място в класирането с 32 точки, и шансове за участие в Лига Европа. Отгоре на всичко отборът на Максимилиано Алегри има известно предимство пред конкурентите си защото е с мач по-малко от тях.

В последните си две срещи обаче островитяните завършиха наравно- като гости на Сиена и домакини на Фиорентина, като и в двата мача бяха догонващи в резултата и особено срещу „ла виола" не показаха играта, която сме свикнахме да виждаме преди.

Киву и Станкович са с контузии, а Лусио и Снайдер наказани. Ето,о се завърна в отбора, но на пресконференцията Жозе изказа съмнения, че ще пусне в игра камерунеца. Ако това не стане, колкото и да съжаляват любителите на сензации, отдясно на атаката ще застане Балотели, който се извини вече официално на треньора си.

Друго интересно е, че португалският специалист твърдо излиза с трима нападатели с Милито в средата, и Балотели и Пандев по фланговете. В средната линия ще бъдат отдясно на ляво Занети, Камбиасо и Мунтари, които няма да бъдат изтеглени по фланговете, а съсредоточени по-към центъра. Впрочем има вариант вместо Мунтари, да заиграе Мота и тогава бразилецът най-вероятно ще се изтегли по към фланга, с което ще осигури Пандев отляво.С тази тактическа постройка (4-3-3-), несъмнено португалският специалист ще се опита да преодолее защитната тактика на гостите, като освен тримата нападатели , много важна ще бъде ролята и на тримата полузащитници зад тях, които откровено ще се включват в атаките и ще оказват подкрепа на нападението.

От отбора на Каляри отпаднаха контузените Лупатели, Писано, Марчети и Лопес. Косу е наказан за една среща. Това предопредели всъщност връщането на Агостини като флангови защитник, а Лазари ще заиграе като ляв полузащитник. Схемата на игра е 4-3-1-2, но полузащитниците са изтеглени силно назад, което предопределя и тактиката, която смята да предложи наставника на гостите.
В тази среща Интер е по-класният отбор и ако се отнесат сериозно „нерадзурите" към срещата ( не по начина, който го направиха срещу Сена), няма да имат никакви проблеми със своя противник и ще вземат лесна победа с два гола разлика. Самият треньор на Каляри Агостино на петъчната пресконференция заяви вече, че ще се радва на едно равенство, но „ мисията е невъзможна, в предвид класата на двата отбора, а и Интер играят по-силно от миналата година".

Прогноза за: Интер - Каляри 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Интер:

09 януари Интер - Сиена 4:3 (Серия А)
16 януари Бари - Интер 2:2 (Серия А)
24 януари Интер - Милан 2:0 (Серия А)
28 януари Интер - Ювентус 2:1 (Купа на Италия)
03 февруари Интер - Фиорентина 1:0 (Купа на Италия)

Каляри:

06 януари Каляри - Рома 2:2 (Серия А)
10 януари Болоня - Каляри 0:1 (Серия А)
16 януари Каляри - Ливорно 3:0 (Серия А)
24 януари Сиена - Каляри 1:1 (Серия А)
31 януари Каляри - Фиорентина 2:2 (Серия А)


Досегашни срещи:
Интер - Каляри

25 мача
12 победи за Интер
10 равенства
3 победи за Каляри
Голова Разлика: 48:29 за Интер

През този сезон:
20 септември Каляри - Интер 1:2 (Серия А)


Коефициенти от bet365:
Интер - 1.40
Равен - 4.33
Каляри - 7.00

 

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
165