Ювентус - Лацио: Сред картофената нива


Н. Гавазов

Ювентус - Лацио: Сред картофената нива

Ювентус - Лацио
Стадион: "Шанхай Стейдиъм", Шанхай
Дата: 08.08.2015г.
Час: 15:00
Съдия: Лука Банти

По традиция, сезонът във второто по популярност футболно първенство в света ще започне с мача за Суперкупата на Италия. Отново в духа на традицията, тази среща ще се проведе в Китай, където се оказва, че италианският футбол е популярен колкото и английския. Интересното около днешния мач е това, че теренът на "Шанхай Стейдиъм" много трудно може да бъде определен като място за провеждане на футболни срещи. На места тревата я няма, а наличието на дупки и бабуни едва ли ще помогне на техничните футболисти да демонстрират своята класа.

И Масимилиано Алегри, и Стефано Пиоли бяха много резки в общуването си с местните журналисти, наричайки терена "картофена нива". Негодуванието на двамата специалисти е разбираемо - никой не иска играчите му да се контузят, като особено силно това важи за столичани, които десет дни след днешната среща ще приемат Байер Леверкузен в първи двубой от плейофите на Шампионска лига.

Излишно е да казваме колко добре се познават Ювентус и Лацио. През миналата година торинци спечелиха Скудетото и Купата, а римляните бяха съперник на шампиона именно във финала за Купата. Това обуславя и днешната среща между тези два отбора.

На практика "бианконерите" и "орлите" ще повторят мача за Суперкупата преди две години, когато Юве удържа категорична победа с 4:0, като голмайстори тогава бяха Погба, Киелини, Лихтщайнер и Тевес.

За шампиона няма да играят Бардзали, Кедира и Мората. Под въпрос е Киелини. Столичани са без Равел Морисън, а завръщането на Де Врий и Раду не гарантира участието им в двубоя.
Какво може да очакваме от срещата? Преди всичко трябва да кажем, че мачът за Лацио е досадно задължение. Наистина, изпитващият финансов недоимък клуб ще попълни касата си с няколко милиона, но много по примамливо изглежда влизане в групите на Шампионска лига, чийто финансов аспект ще донесе поне 12 милиона евро и много повече престиж.

Предполага се, че Ювентус ще бъде малко по-активен от своя съперник, който ще пести силите си и ще съсредоточи усилията си в това да завърши двубоя без контузии и по възможност с почетен резултат. А това означава да се избегне повторение на резултата от преди две години.

Прогноза: Ювентус - Лацио 3:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

30 май Верона - Ювентус 2:2 (Серия А)
06 юни Ювентус - Барселона 1:3 (Шампионска лига, Финал)
25 юли Борусия Дортмунд - Ювентус 2:0 (Приятелска среща)
29 юли Лехия Гданск - Ювентус 1:2 (Приятелска среща)
01 август Марсилия - Ювентус 2:0 (Приятелска среща)

Лацио:

31 май Наполи - Лацио 2:4 (Серия А)
15 юли Лацио - Топ 11 Кадоре 9:1 (Приятелска среща)
18 юли Лацио - Виченца 0:1 (Приятелска среща)
19 юли Андерлехт - Лацио 3:1 (Приятелска среща)
29 юли Майнц 05 - Лацио 3:0 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Ювентус - Лацио

153 срещи
78 победи за Ювентус
38 равенства
37 победи за Лацио
Голова Разлика: 270:175 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262