Тавекио: Калчото се движи като Титаник


Н. Гавазов

Тавекио: Калчото се движи като Титаник

Президентът на Футболната федерация на Италия Карло Тавекио сподели мнението си за финансовите проблеми в италианския футбол. Както е известно, приходите от мачовете на Серия А са най-големите след тези във Висшата лига на Англия - например, доходите от излъчванията зад граница превъзхождат два пъти приходите на Примера - но явно големите разходи дърпат клубовете надолу.

"Четохме финансовите отчети за годината. Трудности имат дори клубовете от големите градове. Предупредихме всички, че е нужно да спазват някакви параметри, иначе ще се наложи някои клубове да си заминат. Ако това правило бъде въведено сега, тогава само пет отбора ще могат да започнат сезона", заяви Тавекио.

"Системата се движи в същото направление както "Титаник". Ние не може да си позволим да се случи още една Парма. Не може веднага да решим проблемите, но с петгодишен план ще излекуваме италианския футбол и ще го спасим от фалит. Би било хубаво да направим Серия А и Серия В по 18 отбора, а също така и двете групи в Lega Pro да са по толкова, за да може всички професионални отбори да бъдат общо 72", завърши функционерът.

 

  Сподели
80