Анонс на 38-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 38-ми кръг от Серия А

Верона - Ювентус
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 30.05.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Марко Ди Бело

Хелас Верона може да подобри позицията си в крайното класиране, но най-вероятно целта пред тима ще е да направи добро представяне пред домашната си публика в последния момент от кампанията. 

Въпреки да спечели титлата преди седмици, Ювентус показа уважение към лигата и победи отбори като Наполи и Интер, които се борят за европейските места.

Отново се очаква каквато и да е постройката на гостите те да дадат 100% от себе си в опит за постигане на победата. Вече ще се внимава повече за травми, защото идва големият финал в Шампионска лига. Очаква се Карлос Тевес да е мотивиран да застигне Лука Тони в листата на голмайсторите този сезон.

Прогноза: Верона - Ювентус 1:2

 

Аталанта - Милан
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 30.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Рикардо Пинцани

Аталанта вече се спаси и не може да подобри позицията си, което означава, че това регионално дерби е само за феновете в опит за добър завършек на кампанията.

Милан се надява да попадне в местата на Лига Европа в таблицата, но съдбата на този отбор вече не зависи само от него, а и от това други резултати да подпомогнат каузата.

Клубът на гостите е в тотален крах след последните тревожни новини около лицензите, и вероятно футболистите няма да почерпят достатъчно мотивация от възможността за игра в Лига Европа. Несигурността по отношение на мениджъра и собствеността добавят за лошото състояние.

Прогноза: Аталанта - Милан 1:1

 

Каляри - Удинезе
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 31.05.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Джанлука Манджаниело

Макар вече да изпадна, Каляри успя да победи Чезена и избегна изпадането с още една позиция в класирането.

Удинезе загуби последните си три мача в лигата и пропадна до 16-ата позиция в таблицата. Сега Гилерме и Панагиотис Коне са наказани за този тим, чийто сезон се превърна в изключително разочарование след високите цели поставени преди началото на кампанията. 

Даниеле Конти ще се сбогува с домакинската публика в този мач, а целта на домакините ще е да продължат лошата серия на своя гост.

Прогноза: Каляри - Удинезе 1:1

 

Торино - Чезена
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 31.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Ди Паоло

Ако Интер не успее да победи Емполи на "Джузепе Меаца", Торино може да вземе 8-ото място, което ще означава завръщане в Лига Европа при условие, че лицензът на Сампдория не бъде потвърден от УЕФА. 

Чезена изпадна, загуби последните си 4 мача заедно с всякаква мотивация за добра игра на терена в Серия А. За капак контузени са Валцаниа, Марилунго, Пулцети, Джорджи, Карбонеро, Кацола, Перико, а Касчоне е наказан.

Торо е силен фаворит в срещата не само поради формата си, но и поради факта, че тимът ще се цели в класиране в Европа.

Прогноза: Торино - Чезена 2:0

 

Фиорентина - Киево
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 31.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Фиорентина спечели четиири поредни срещи, но този тим намери формата си твърде късно в сезона и вече бе елиминиран от Копа Италия и Лига Европа. Същевременно "виолетовите" не могат да вземат и място в Шампионска лига.

С победа тук Киево може да подобри позицията си в крайното класиране. По-важното за тях обаче би било превземането на мястото на кръвния враг Хелас Верона.

Мотивацията при хората на Монтела обаче е не по-малка, въпреки отсъствието на шанс за застигне на Наполи в таблицата, тъй като евентуален успех на Дженоа срещу Сасуоло ще изпрати "виолетовите" на седмо място .

Прогноза: Фиорентина - Киево 2:1

 

Интер - Емполи
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 31.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Класирането в Лига Европа се превърна в сложна материя в Италия, след като стана ясно, че някои отбори ще имат проблеми с лицензирането от УЕФА. Интер обаче трябва да знае само едно - за да избегне да бъде прескочен от Торино, този тим трябва да победи.

Емполи задържа Сампдория, Торино и Наполи по пътя им към Европа в последните седмици, а Интер е следващата цел.

Джонатан, Додо и Гуарин са аут за домакините, а Д'Амброзио е наказан. Сантон и Видич се борят за място в отбраната.

Целия сезон за Интер няма да бъде считан за успешен дори и да бъде постигнато класиране в Лига Европа. Неуспех и в тази цел обаче ще е допълнително разочарование.

Прогноза: Интер - Емполи 1:0

 

Сасуоло - Дженоа
Стадион: "Кита дел Триколоре", Реджо Емилия
Дата: 31.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Анджело Кервелера

Сасуоло взе три поредни победи и подобри позицията си. Сега тимът може да се изравни с Милан и да прескочи Палермо ако победи тук пред собствена публика.

Дженоа вече си гарантира място в топ 6, но УЕФА отказа лиценза на тима, което решение бе апелирано. Във всеки случай извън тези проблеми се очаква опит за победа от гостите. Маркезе, Ариадо, Нианг и Бориело ще липсват поради контузия.

"Грифоните" ще играят за победа въпреки проблемите си, след като целта е ясна - опит за превземане мястото на Фиорентина и директно класиране в групите на Лига Европа.

Прогноза: Сасуоло - Дженоа 1:2

 

Рома - Палермо
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 31.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Луиджи Наска

Сезонът за Рома е разочароващ, но освен второто място тимът постигна и победа в най-голямото си дерби. Това е добро място за надграждане за следващата кампания.

Палермо може да се възползва от загуба на Милан в дербито с Аталанта. По този начин реално тимът може да се цели в топ 10, но този сезон стана ясно, че играта на гости не е най-силната страна на Палермо.

Второто място на Рома бе постигнато в понеделник, затова сега Руди Гарсия може да експериментира и да даде почивка на играчи. Федерико Балцарети може да получи минути след като цял сезон страда от травми.

Прогноза: Рома - Палермо 1:0

 

Сампдория - Парма
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 31.05.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Сампдория не може да достигне Дженоа в класирането. Очаква се обаче Дженоа да не получи лиценз от УЕФА, като и Сампдория е под разследване. В този хаос Сампдория може да постигне седмо място ако запази концентрацията си и след това сезонът да се оценява.

Парма ще изиграе последната си среща в Серия А преди изпадането. Проблемите в този отбор са далеч от разрешаването след финансовите проблеми тази година.

Прогноза: Сампдория - Парма 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
248