Дербито на Милано предлага неочаквана интрига


.

Дербито на Милано предлага неочаквана интрига

Интер - Милан
Стадион: Джузепе Меаца"
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки


До преди няколко кръга в Серия А изглеждаше, че Интер е сигурен шампион и не се виждаше, кой може да оспори първото място на “нерадзурите”. Градският им съперник Милан обаче влезе в много добра серия и върна интригата за титлата, която може да се заплете още повече в предстоящото дерби на Милано.

Тъй като Интер е домакин ще започнем с “нерадзурите”. Възпитаниците на Жозе Моуриньо почти не грешат, но последните им мачове са все тежки и все на косъм. Преди два кръга те обърнаха Сиена до 4:3 след като губеха с 2:3 в края на мача. След това се върнаха от 0:2 до 2:2 с Бари и като цяло изглежда ще допуснат още грешки. Засега тимът има 46 точки в 20 мача и Моуриньо знае, че загуба в дербито може да коства твърде много на Интер. Това, което успокоява Специалния е победата в първия мач между двата тима за сезона – 4:0 за Интер и още куп изпуснати положения и то отново след хикс с Бари.

При победа Милан ще доближи върха само на три точки, а момчетата на Леонардо са с мач по-малко. При такъв сценарии битката за Скудетото ще е жестока. Никой не очакваше точно от Милан да се окаже толкова близо до върха. Смяташе се, че само Ювентус може да разбие “синьо-черната” хегемония, а и “росонерите” стартираха доста лошо през есента. След няколко измъчени победи тимът започна да трупа точки и сега е в чудесна серия от 4 поредни победи като последната загуба на Милан беше срещу Палермо на 13 декември.

Интер има изключително много проблеми като със сигурност аут поради травми са Киву, Станкович, Мунтари и Мота. Самуел Ето’о е с тима на Камерун, участник в турнира за Купата на африканските нации. Вероятно Милито ще е сам в предни позиции, а Горан Пандев ще бъде изтеглен в халфовата линия.

В Милан също не липсват проблемите. Пато, Одо, Ониеву, Адия и Дзамброта няма да се появят в дербито. Неста, Фламини и Сийдорф са под въпрос. Вероятно Леонардо, в търсене на успеха, ще продължи да залага на любимата си система 4-3-3 с Бекъм, Бориело и Роналдиньо в атака.

Възможно е човек да се изкуши да заложи на победа на Милан, тъй като тимът се представя много силно в момента, а и има ясна цел – да спечели и да се върне в борбата за титлата. Всеизвестно е, че тимът който е гост в това дерби има по-голям шанс за победа. Поне така е показала историята. Така стана и през есента. Това 4:0 е още една мотивация за Леонардо и компания. Но, тук идва и моментът с хитростта на Жозе Моуриньо. Каквото и да става напоследък неговият тим винаги измъква нужния резултат. Това е ново за Интер, но може да се окаже ключ към спечелване на жадуваната Шампионска лига. Специалния няма да изгуби дербито, за да има спокойствие в най-престижния турнир на Европа, чието възобновяване приближава.

Последни 5 мача:

Интер:

16 декември Интер - Ливорно 1:0 (Купа на Италия)
20 декември Интер - Лацио 1:0 (Серия А)
06 януари Киево - Интер 0:1 (Серия А)
09 януари Интер - Сиена 4:3 (Серия А)
16 януари Бари - Интер 2:2 (Серия А)

Милан:

13 декември Милан - Палермо 0:2 (Серия А)
06 януари Милан - Дженоа 5:2 (Серия А)
10 януари Ювентус - Милан 0:3 (Серия А)
13 януари Милан - Новара 2:1 (Купа на Италия)
17 януари Милан - Сиена 4:0 (Серия А)


Досегашни срещи:
Интер - Милан

272 мача
106 победи за Милан
71 равенства
94 победи за Интер
Голова Разлика: 432:404 за Милан


Коефициенти на bet365:
Интер – 2,50
Равен – 3,10
Милан - 2,90

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
209