Интер и Киево не си вкараха, Фиорентина в топ 5


И. Ангелов

Интер и Киево не си вкараха, Фиорентина в топ 5

Интер посрещна Киево в среща от поредния тридесет и четвърти кръг на италианската Серия А, като тези два отбора не успяха да реализират гол в срещата и да променят позициите си в класирането. Битката за европейските позиции обаче продължава, след като Фиорентина победи с 3:1 Чезена и прескочи Дженоа и Сампдория за да влезе в топ 5.

Интер доминираше в своята среща от началото на мача, но Киево се бранеше добре. В 20-ата минута обаче Икарди успя да стреля с глава след една топка от Хесус в наказателното поле и да нацели гредата. Във второто полувреме ситуацията бе подобна, но Киево пропусна голямо положение в 65-ата минута, когато Палоши стреля от воле, Ханданович спаси и при добавката Меджорини трябваше да се справи по-добре. Инерцията от тази ситуация принуди Ханданович да трепери на още 2 пъти до края. В 84-ата минута Бираджи стреля добре и нацели горната греда на домакините, но така и не се стигна до гол.

Същевременно Фиорентина изигра прекрасен двубой, посрещайки Чезена на "Артемио Франчи". Тук след силно начало домакините поведоха с два бързи гола. Първо в 30-ата минута след дузпата, реализирана от Иличич, а след това отново той вкара 5 минути след това за 2:0 с неудобния си крак от ръба на наказателното поле.

В 56-ата минута Джилардино направи резултата класически, преди 3 минути след това Алехандро Родригес да матира Нето в далечния ъгъл за крайния резултат 3:1.

  Сподели
82