Анонс на 30-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 30-ти кръг от Серия А

Дженоа - Каляри
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 11.04.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Кармине Русо

Дженоа вече 5 кръга няма победа, а тази поредица лоши резултати вероятно вече коства на тима мястото в битката за европейските места, макар че и някои други отбори загубиха точки в периода.

Каляри взе само 2 точки в последните 9 кръга и позволи на Чезена да ги прескочи в таблицата, докато в същото време Аталанта е 5 точки напред.

Това е сблъсък на два отбора в лоша форма, но докато Дженоа може да бъде доволна от представянията си като цяло през годината, то гостите чувстват напрежението от опасността, която е изпадането от елита. Загуба тук заедно с добър резултат от Аталанта, може да означава край за надеждите на гостите за спасение.

Прогноза: Дженоа - Каляри 2:1

 

Чезена - Киево
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 12.04.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Паоло Валери

Чезена показа чувство на чест и се бори до края срещу Верона, когато изоставаше с 3 гола но се върна до 3:3 в крайна сметка. Аталанта стои на 4 точки пред този отбор и сега мотивацията е на всяка цена този отбор да бъде настигнат.

С последната добра поредица от 4 кръга, прекъснати от една загуба, Киево се задържа на добра дистанция от опасната зона на дъното. Целта на този отбор е да не бъде отново въвлечен в битката за оцеляване.

Киево все още има 8 точки до заветните 40 пункта, като ако бъде избегната загубата тук това ще се счита за добър резултат. Чезена ще гледа на този мач като добра възможност да се затвори пространството до Аталанта, макар и този тим да има лесен опонент, като вероятно ще видим много сърцата игра от тима.

Прогноза: Чезена - Киево 1:1

 

Лацио - Емполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 12.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Лацио се намира на поредица от 7 мача от победи в лигата. Настроението беше приповдигнато и от победа над Наполи в Копа Италия, след която тимът получи и място във финала на състезанието.

Емполи прекрати добра поредица резултати със загуба от Ювентус с 2:0, но представянето в този мач също не беше лошо. Сега се очаква нов добър мач от гостите в случая. Те ще опитат да се възползват от някои проблеми в лагера на Лацио. Там отсъстват Джорджевич, Джентилети, Раду, Маркети, Онази и Конко.

Емполи е труден опонент, както бе доказано тази година, а походът на Лацио няма да е вечен. Домакините в момента се носят на крилете на мотивацията от последните прекрасни новини и резултати, но трудният календар може постепенно да ги сломи поради умората. Важно е сега Лацио да събира точки, за да може да си позволи загуби през месец май.

Прогноза: Лацио - Емполи 2:1

 

Наполи - Фиорентина
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 12.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Наполи успя да вземе само 2 точки в последните 5 кръга като освен това тимът пропиля добър резултат в първия кръг от полуфиналната фаза на Копа Италия срещу Лацио и бе изхвърлен току преди финала на състезанието. 

Фиорентина също бе елиминирана от този турнир след предимство с 1 гол над Ювентус, и можем да опишем кампанията на виолетовите като подобна на тази на опонента им в този случай. И двата отбора ще играят в четвърт-финалите на Лига Европа, като целят да завършат в топ 6 на Серия А.

Ако вземем като форма представянето в последните мачове на тези отбори в Копа Италия, то Наполи изигра един по-добър мач, по-балансиран. Формата на гостите е по-добра в лигата, но Бенитес може да принизи техните представяния чрез добрия баланс в постройката. Феновете на Наполи също не бива да се пренебрегват.

Прогноза: Наполи - Фиорентина 1:1

 

Удинезе - Палермо
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 12.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Дино Томази

Удинезе загуби мача аванс, който имаше по отношение на другите отбори. Това стана срещу Парма през седмицата, и също както Интер, играчите бяха принудени да заминат на лагер в опит да се работи над концентрацията в игра.

Палермо се намира на поредица от 6 мача без победа и 3 поредни мача без взета точка. Игра срещу разконцентриран опонент в непостоянна форма може да помогне на ситуацията.

Домакините се намираха в относително постоянни представяния преди загубата от Парма (3 поредни равенства), докато гостите се затрудняват в последните седмици. Палермо има третата най-лоша форма като гост в лигата, което означава, че домакините ще искат да се възползват от това.

Прогноза: Удинезе - Палермо 1:0

 

Торино - Рома
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 12.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Торино спечели последните си 2 мача и сега се намира на 5 точки зад 6-ата позиция в класирането. Тимът може и да не е достатъчно добре екипиран за завършек в европейските места тази година, за разлика от показаното през кампанията в миналата година.

Рома успя да вземе 6 точки в последните 2 кръга и да победи Наполи в битката за топ 3. Въпреки тези добри резултати тимът все още не показва онзи футбол от миналата година по подобие на опонента си в този мач.

Ситуацията с контузените не помага на Рома - Кастан, Строотман, Майкон, Жервиньо, Кейта и Коул са контузени, а Торосидис е наказан. Де Роси е поставен под въпрос. 

Гостите знаят, че Лацио може да се подхлъзне в един момент, особено с оглед на календара, което ще позволи на "вълците" да си възвърнат по-добрата позиция в класирането. Торино е силен домакин, което предполага една прекрасна среща за гледане.

Прогноза: Торино - Рома 2:2

 

Аталанта - Сасуоло
Стадион: "Атлети Адзури Д'Италия", Бергамо
Дата: 12.04.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Аталанта не успя да вземе победата в последните си 8 мача, но този отбор не може да си позволи да дава на Чезена още възможности да се приближи. 

Сасуоло изигра 3 поредни мача, които можеше да спечели, и взе 2 от тях, което е достатъчно на този етап, за да гарантира сигурност, вероятно и до края на кампанията. Това е добър момент за гостите защото те имат проблеми с липсващи играчи - Пеголо, Теранова, Антей, Врсалико, Пелузо и Магнанели.

Гостите няма да търсят много в този мач. Те ще са доволни с точката в този случай, макар че стилът им предполага агресия и атака. Аталанта ще трябва да се адаптира към този стил и да атакува в опит да достигне нужната победа.

Прогноза: Аталанта - Сасуоло 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235