Анонс на 28-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 28-ми кръг от Серия А

Киево - Палермо
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 21.03.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Паоло Джакомели

Киево успя да вземе ценни точки в последните седмици, особено с тази неочаквана победа в Дженоа в последната седмица. Сега този отбор се намира на 8 точки над опасната зона.

Палермо се провали в опита си да се представя над средняшкото ниво, като на гости се представя съвсем посредствено.

В двата състава тук има малко проблеми, като домакините не могат да разчитат на Матиело и Хатемай. Така Валтер Бирса ще застане на левия фланг с Езекиел Шелото от дясно. За гостите аут са Морганела и Гонзалес.

Тимът на гостите не изглежда достатъчно добре екипиран за прогрес в таблицата, но и не се цели високо, така че ще играе за равенство. Киево ще опита да се възползва от това в един не толкова добър за гледане двубой.

Прогноза: Киево - Палермо 1:1

 

Емполи - Сасуоло
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 22.03.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Дино Томази

Емполи вече седем кръга няма загуба, като това е второто най-добро постижение в лигата след това на Ювентус. По този начин отборът вече се намира извън опасната зона на дъното и се отдалечава.

Сасуоло сложи край на лошата форма с победа с 4:1 над Парма, като така запази позицията си с 2 точки над опонента си в този кръг. В тима продължават проблемите с контузени, като сега аут са Пеголо, Теранова, Антей и Канаваро, а Врсалико е под въпрос. Така в отбрана реално само един централен бранител е на линия.

При домакините проблемите са малко, само Тиберио Гуаренте има контузия. От наказание се завръща Мирко Валдифиори.

И двата отбора са доволни от мястото си в таблицата, като точката ще е задоволителна и за двете страни.

Прогноза: Емполи - Сасуоло 0:0

 

Наполи - Аталанта
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 22.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Наполи успя да вземе нужното в Европа с мач в Москва, но дългото пътуване може да има влияние над играчите и Рафаел Бенитес вероятно ще даде почивка на някои играчи.

Аталанта взе две точки и направи две сухи мрежи в двата мача след идването на Рея начело. Този мач отново не предполага победа за тима.

Рафа Бенитес има някои проблеми с отсъствието на Раул Албиол и Фаози Гулам поради наказание, а Мичу и Гаргано са контузени. Все пак дълбочината в състава е достатъчна за да се справи с липсите, а и Лоренцо Инсине е на линия след контузията си.

Едоардо Рея предпочита схема на игра 4-2-3-1 с един от двамата си налични нападатели на терена. Той разчита на Денис на върха вместо Пинила, като чилиецът може да се появи във втората част. Естигарибиа, Раймонди и Кармона ще липсват тук.

И двата отбора се нуждаят от точки за постигане на целите си, но Наполи е фаворит за победата. С лошата форма на Рома е време Бенитес да погледне нагоре в класирането.

Прогноза: Наполи - Аталанта 2:0

 

Удинезе - Фиорентина
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 22.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Удинезе има мач по-малко, след който тимът може да се покачи в горната половина на класирането. На първо място обаче ще остане целта от 40 точки, след което ръководството ще може да мисли над следващата кампания.

Фиорентина се справя много добре в Лига Европа и Копа Италия, а в Серия А отборът ще търси начин да си спечели отново място в местата, даващи право на участие в европейските турнири.

Откъм състави, Удинезе получава някои играчи обратно, но Коне остава под въпрос, докато наказан е Баду. С травма отсъства Домици. За гостите проблемите са повече. Стефан Савич напусна рано терена срещу Рома и сега се присъединява към Джузепе Роси, Кристиано Лупатели, Киприан Татарусану и Давид Писаро.

Фиорентина се върна на пътя на победа след онази загуба с 4:0 от Лацио като победи Милан след като изоставаше в резултата, а след това прегази Рома с 3 гола за 25 минути в четвъртък. Това са отбори в добро настроение и форма, и вероятно ни очаква един прекрасен сблъсък.

Прогноза: Удинезе - Фиорентина 1:1

 

Лацио - Верона
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 22.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Лацио постигна 5 поредни победи и се намери на третата позиция в лигата, на 3 точки над Наполи и само на 1 зад Рома. След като цял сезон тимът изоставаше от своя градски съперник, сега има добра възможност да го прескочи в класирането.

Верона помогна на Лацио в миналия кръг, когато победи Наполи у дома и взе 8-ата си точка в 4 поредни кръга. Хелас обърна формата си и така се откъсна от опасната зона. В тима сега има малко проблеми с наказанието на Сала и Гомес, а Рафаел Маркес е контузен.

Домакините имат почти цял здрав състав. Стефано Пиоли няма да разчита само на Филип Джорджевич, който е аут за сезона. Лацио ще е фаворит в този мач, като гостите ще изчакват атаките на своя противник и ще използват контрата. В никакъв случай домакините не трябва да изпуснат възможността да поставят под напрежение Рома и Наполи.

Прогноза: Лацио - Верона 3:1

 

Чезена - Рома
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 22.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Антонио Дамато

Чезена успя да продължи да взима точки макар графикът напоследък да бе труден. Така отборът се държи на 4 точки зад Аталанта на 19-та позиция.

Рома загуби с 3:0 в Лига Европа в четвъртък и изглежда след добрата първа половина от сезона тимът на Руди Гарсия ще завърши по трагичен начин. В момента този отбор е в труден момент и не може да си позволи повече грешни стъпки, след като Лацио и Наполи дебнат за всяко подхлъзване.

Понастоящем за гостите липсват контузените Федерико Балцарети, Леандро Кастан, Кевин Строотман, Майкон, Янга-Мбива, и наказаните Сейду Кейта и Миралем Пянич.

Домакините също имат много контузени в лицето на Валцаниа, Марилунго, Табанели, Кацола, Едуардо, Рендзети и Бриенца.

В обичайната ситуация Рома би се очертал като тежък фаворит в този мач. Във формата показана напоследък това няма да е лесно. Рома ще опита да се върне в правия път, но това няма да е лесно. 

Прогноза: Чезена - Рома 1:2

 

Парма - Торино
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 22.03.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Маурицио Мариани

Както обикновено Парма ще играе за честта си и ще поддържа появите си в срещите в лигата от добра воля. Този отбор може да се възползва от умората на опонента и да сервира изненада.

Торо даде всичко от себе си в срещата срещу Зенит в Европа, но не успя да си издейства поне продължения. Сега този отбор трябва да погледне отново към Серия А, където сезонът е добър. 

Парма обяви фалит, но все пак срещата ще се състои. Масимо Гоби, Антонио Миранте и Хосе Маури са наказани за домакините, докато Биабиани е контузен. Само Джузепе Вивес е аут за Торино.

Очаква се срещата да започне с бавно темпо, а Торо ще се надява да издържи 90 минути. Парма вероятно няма достатъчно ентусиазъм за победа, като ще използва малкото си статични топки за опити за опасности пред вратата на гостите. 

Прогноза: Парма - Торино 0:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
262