Ювентус - Аталанта: С мисълта за Борусия


Н. Гавазов

Ювентус - Аталанта: С мисълта за Борусия

Ювентус - Аталанта
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 20.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Ювентус ще проведе важен мач за себе си в началото на следващата седмица - торинци ще се изправят срещу Борусия Дортмунд в осминафинален сблъсък от Шампионско лига и организаторите на програмата в италианския елит решиха да подпомогнат единствения представител на калчото в турнира, изтегляйки двубоя му от 24-я кръг на Серия А за петък. Въпреки това, "бианконерите" ще посрещнат Аталанта с мисълта за важния двубой през следващата седмица.

Шампионите с всеки изминал двубой все по-ярко демонстрират надмощието си в Италия. В началото на годината мнозина се надяваха, че торинци ще се препънат в някои от първите мачове, но това не се случи, а грешките на конкурента Рома позволиха на колектива на Масимилиано Алегри да увеличи преимуществото си над своя единствен преследвач. До такава степен, че в някои мачове "бианконерите" си позволиха да се отпуснат и съответно да загубят точки. Като при гостуването на Чезена, където шампионите позволиха на съперника си да изравни в 70-та минута.

Аталанта продължава да бъде смятан за отбор, който може да поднесе изненада във всяка една среща. Бергамци записаха три поражения в последните си пет двубоя, но пък победиха като гост Милан и завършиха наравно на "Мараси", което си е равносилно на победа. В миналия кръг много се очакваше от хората на Стефано Колантуоно срещу Интер, но Аталанта не успя да се противопостави на "нерадзурите" и загуби с 4:1 на своя земя, което смъкна тима ма 17-то място, на три точки от опасната зона.

В лазарета на Ювентус остават Ромуло и Асамоа, но в състава се завръща Карлос Тевес. Много е вероятно Пол Погба да получи почивен ден, което предполага, че Алегри ще започне мача с любимата си схема 4-3-1-2.

Контузени от гостите са Естигарабия, Раймонди, Черубин, Моралес и Биава. Наказани са Беналун, Пиниля и Кармона. Вероятно Колантуоно ще заложи на схема 4-4-2 с Денис на върха на атаката и Чигарини в средата на терена.

Някои букмейкъри са определили коефициентът за победа на Аталанта 190, но не по-малко впечатляващ е този за равенство - около 70. Напълно сме съгласни с това мнение, още повече, че разликите между двата тима се виждат с невъоръжено око. Очаква се домакините да установят пълен контрол върху играта, позволявайки на съперника си много малко свобода. Наистина, мачът с Борусия е много близо, но това едва ли ще окаже кой знае какво влияние върху играта на торинци срещу бергамци.

Прогноза: Ювентус - Аталанта 2:0


Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

25 януари Ювентус - Киево 2:0 (Серия А)
28 януари Парма - Ювентус 0:1 (Купа на Италия)
01 февруари Удинезе - Ювентус 0:0 (Серия А)
07 февруари Ювентус - Милан 3:1 (Серия А)
15 февруари Чезена - Ювентус 2:2 (Серия А)

Аталанта:

21 януари Фиорентина - Аталанта 3:1 (Купа на Италия)
25 януари Верона - Аталанта 1:0 (Серия А)
01 февруари Атланта - Каляри 2:1 (Серия А)
08 февруари Фиорентина - Аталанта 3:2 (Серия А)
15 февруари Аталанта - Интер 1:4 (Серия А)


Досегашни срещи:

Ювентус - Аталанта

109 срещи
60 победи за Ювентус
36 равенства
13 победи за Аталанта
Голова Разлика: 201:92 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157