Чезена - Ювентус: Гостите ще запишат пореден успех


Н. Гавазов

Чезена - Ювентус: Гостите ще запишат пореден успех

Чезена - Ювентус
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 15.02.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Кармине Русо

Чезена и Ювентус ще затворят кръга в Серия А, като почитателите на италианския футбол едва ли ще пропуснат този мач, въпреки огромната разлика в класите и местата, които заемат двата тима.

"Морските кончета" започнаха с победа кампанията си в елита, но за съжаление на техните фенове, успехът срещу Парма в първия кръг остана единствен за тима. Допреди две седмици, когато Чезена отново се наложи над "дуковете", но този път като гост. Последва и изненадваща победа над Лацио и така само за два мача хората на Доменико Ди Карло събраха 2/3 от точките, които успяха да вземат за цялата първа част на сезона. Защо трябва да отписваме "кончетата", макар че спасителният бряг е на цели шест точки?

Ювентус с всеки изминал кръг увеличава преимуществото си и все по-реално изглежда, че "бианконерите" ще защитят титлата си. Торинци пристигат в Чезена след емоционална за Масимилиано Алегри победа над Милан, при която Ювентус без особено напрежение и изразходване на силите успя да се справи със съперника си. Липсата на катаклизми в хода на шампиона насочва вниманието на колегите в друга посока - тази седмица се появи поредния слух за евентуално напускане на Пол Погба, като британските издания продължиха историята с готовността на Манчестър Юнайтед да си върне бившия футболист срещу 100 милиона евро.

За домакините няма да играят контузените Валзания, Марилунго, Табанели, Касорла, Ксионе и Пулзети. Гостите пристигат без водещия си голмайстор Карлос Тевес, който е наказан и без намиращите се в лазарета Асамоа, Ромуло, Касерас и Матри.


На пръв поглед в срещата липсва интрига и много хора ще са прави да твърдят това. Но нека не пропускаме факта, че "бианконерите", които пристигат без своя водещ голмайстор, ще се сблъскат освен с враждебните трибуни, а и с ентусиазма на своя противник и добрата му форма. А дали шампионите няма да подценят двубоя и да не успеят да мобилизират всичките си сили за мача? Например, както го направиха при гостуването си на Удинезе?

Прогноза: Чезена - Ювентус 0:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Чезена:

11 януари Каляри - Чезена 2:1 (Серия А)
18 януари Чезена - Торино 2:3 (Серия А)
25 януари Парма - Чезена 1:2 (Серия А)
01 февруари Чезена - Лацио 2:1 (Серия А)
08 февруари Емполи - Чезена 2:0 (Серия А)

Ювентус:

18 януари Ювентус - Верона 4:0 (Серия А)
25 януари Ювентус - Киево 2:0 (Серия А)
28 януари Парма - Ювентус 0:1 (Купа на Италия)
01 февруари Удинезе - Ювентус 0:0 (Серия А)
07 февруари Ювентус - Милан 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Чезена - Ювентус

28 срещи
1 победа за Чезена
11 равенства
16 победи за Ювентус
Голова Разлика: 54:27 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
157