Райола: В Милано трябва да има само един отбор


Н. Гавазов

Райола: В Милано трябва да има само един отбор

Известният футболен агент Мино Райола заяви, че Милан и Интер трябва да се обединят, ако искат успешно да се конкурират с най-богатите клубове в света.

"Милан и Интер трябва да се обединят. Това бяха най-богатите клубове в света, но те не са в състояние да се развиват без Берлускони и Морати. Когато Галиани ми говори: "Ех, тези араби...", аз отговарям: "Но на теб винаги ти е харесвало да си арабин в продължение на 20 години", заяви Райола.

"Сега само Лондон може да си позволи да има няколко отбора на високо ниво. Тифозите или трябва да наблюдават мъките на двата отбора (Милан и Интер) или да подкрепят един, който да се бори наравно с Барселона и Реал. Ако двата клуба се обединят, тогава печалбата няма да е по 160 милиона за всеки поотделно, а ще бъде 320 милиона за един, това е нов път, който ще им позволи да прогресира", каза още агентът.

"Опитах се да купя клуб в Англия, защото виждам незаета ниша - ФК Лондон. Това е име, марка, като Лондон, Милан, Рим, Мадрид, Барселона, махнете Сен Жермен от ПСЖ и ще получите Париж. В Милано трябва да има ФК Милано, единствен и познаваем в света", завършва Райола.

 

  Сподели
182