Анонс на 20-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 20-ти кръг от Серия А

Каляри - Сасуоло
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 24.01.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Джанлука Роки

Каляри взе 4 точки от последните си 2 мача и това е обнадеждаваща форма с оглед битката на дъното в лигата. Този отбор е само на 2 пункта от Киево и може с една победа у дома сега да се измъкне от опасността.

Сасуоло е само на 1 точка зад Интер и Милан, както и на 6 точки от европейските места. Гостите играят без напрежение и това е видно на терена, след като в последните 4 кръга нямат загуба.

Джанфранко Дзола има проблеми с отсъствието на някои играчи. Виктор Ибарбо, Антонио Балцано, Лука Цепители и Андреа Косу са контузени. Говори се, че той ще опита да нареди халфовата си линия и без капитана Даниеле Конти, с Лоренцо Крисетих в ролята на плеймейкър. 

След равенството 3:3 с Дженоа, гостите могат да разчитат отново на Паоло Канаваро и Симе Врсалико. Симоне Заза преговаря с Ювентус, като се говори, че той ще замени напускащия там Джовинко. Все пак се очаква Заза да играе.

Работата на Дзола дава резултати за Каляри, като напоследък се вижда по-високото самочувствие у дома. Пътят към спасението още е дълъг, но целта може да е победа.

Прогноза: Каляри - Сасуоло 1:1

 

Верона - Аталанта
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 25.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Верона допусна 10 гола от Ювентус в двата мача срещу този отбор поред - в лигата и в Копа Италия. Съкрушеното самочувствие трябва да започне да се лекува незабавно.

Аталанта се намира на поредица от 4 кръга без загуба. Тимът събра 6 точки в тези кръгове, като това включва и голяма победа над Милан на "Сан Сиро".

Обади, Янкович и Греко са липсващите за домакините. Така Якопо Сала може да намери място в средата, след като и Йонита не е напълно възстановен за игра. Гостите няма да разчитат на Естигарибиа, Раймонди и Черубин. 

Освен последната победа, Верона обикновено се затрудняваше у дома, а двата погрома от Ювентус не са помогнали на настроението. Аталанта ще опита да експлоатира всяка грешка на противника, както успяха да направят срещу Милан.

Прогноза: Верона - Аталанта 1:2

 

Парма - Чезена
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 25.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Талиавенто

След като застигна Чезена преди 3 кръга, Парма загуби два пъти поред и се върна отново до 9 точки от спасението. Вероятно отборът играе само за честта си до края на кампанията, но пък всеки мач е възможност за опровергаване на критиците.

Чезена спечели само един мач в първата половина от сезона, и това бе в първия кръг - срещу Парма. Това изглежда е най-слабият отбор в лигата, но все пак целта му трябва да е да избегне загубата.

И двата отбора имат твърде много проблеми. За домакините аут са Джонатан Биабиани, Масимо Кода, Абделкадер Гезал, Кристобал Жоркера, Анди Лила, Алесио Лукарели, Ишак Белфодил и Африйе Акуа.

Гостите няма да разчитат на Лука Валцаниа, Гидо Марилунго, Андреа Табанели и Давиде Сучи, като Джузепе Де Фойдис е наказан.

Въпреки слабата кампания, Парма остава по-силен отбор от своя опонент. Съставът на домакините е по-силен на хартия, а и като игра организацията е на по-високо ниво. Макар формата от миналата година да е мечта, тимът трябва да поработи в тази посока.

Прогноза: Парма - Чезена 1:0

 

Сампдория - Палермо
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 25.01.2015г.
Час: 16:00
Съдия: Анджело Кервелера

Сампдория бе елиминирана от Копа Италия от Интер през седмицата, и сега този отбор ще може да хвърли всичките си сили в Серия А, където е на трето място заедно с Наполи, след две поредни победи.

Палермо започна слабо кампанията, но след изключителна поредица резултати се намира в горната половина на таблицата, и то близо до европейските места. Този отбор показа прекрасна игра срещу Рома и Фиорентина в миналите кръгове. Освен това в състава няма никакви проблеми, освен поставения под въпрос Енцо Мареска.

За домакините Синиша Михайлович ще трябва да използва схемата 4-3-1-2, след като не може да замени Маноло Габиадини в типичното 4-3-3 засега. Стефано Окака изглежда загуби мястото си заради играта на Гонзало Бегрешио, за който се очаква отново да застане до Едер в атака.

Сампдория може да подцени своя опонент и изглежда единствено това може да създаде проблеми на иначе отборът във форма. Палермо отново може да използва Пауло Дибала след травмата му, и е доста опасен на контра.

Прогноза: Сампдория - Палермо 1:0

 

Фиорентина - Рома
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 25.01.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Банти

Фиорентина прогресира в Копа Италия след Аталанта и освен това спечели последните мачове в Серия А. Монтела изглежда намери постоянството на своя отбор, но сега идва може би най-голямото предизвикателство - Рома.

В последните два мача "вълците" загубиха 4 точки, но истината е, че те можеха да са далеч повече при малко липса на късмет. В Копа Италия срещу Емполи този тим се възползва от съдийска грешка за резултата си.

За домакините Марио Гомес вкара два гола в Копа Италия и вероятно ще започне срещата. Джузепе Роси, Федерико Бернардеши, Кристиано Лупатели, Алберто Акуилани, Йосип Иличич и Стефан Савич са аут от този мач.

Гостите отново разчитат на Радя Наинголан и Даниеле Де Роси, които се върнаха от наказание и ще застанат до Кевин Строотман. Федерико Балцарети, Леандро Кастан и Василис Торосидис са контузените, докато Жервиньо и Кейта са аут с национални ангажименти.

Няма съмнение кой е отборът в по-добро настроение и форма. Рома обаче връща титулярния вид на средната си линия и със сигурност ще предложи различно от показаното напоследък на терена. Джалоросите трябва да се постараят за победа, ако искат да имат шанс за догонване на Ювентус на върха.

Прогноза: Фиорентина - Рома 2:2

 

Емполи - Удинезе
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 26.01.2015г.
Час: 20:00
Съдия: Давиде Герсини

След като преживяха загуби през седмицата в Копа Италия, и Емполи, и Удинезе ще търсят завръщането на пътя на победата. Емполи обаче не е побеждавал този опонент от 2007-ма.

От другата страна Андреа Страмачони заяви, че е видял най-доброто представяне от своя отбор срещу Наполи, и макар отстраняването той остава доволен.

В тази среща Антонио Ди Натале се връща за Емполи, където прекара 14 години от кариерата си. Легендарният капитан ще иска отново да поведе своите към победата. До момента той има 8 гола.

В историята Емполи никога не е вкарвал повече от 2 гола на този опонент в един мач, затова вероятно не ни чакат много голове тук. С оглед формата и на двата отбора, равенството изглежда резонен резултат. В последните 5 кръга нито един от тимовете няма успех в резултите си.

Прогноза: Емполи - Удинезе 1:1

 

Наполи - Дженоа
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 26.01.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Наполи е на 13 точки от лидера Ювентус преди кръга и в средата на кампанията Рафаел Бенитес все още не се е предал с идеята неговите момчета да се борят за титла.

Адзурите спечелиха три от последните четири срещи в лигата и в момента са на третото място, а Бенитес заговори, че в никакъв случай не иска да завърши на това място, както и че има цели 19 мача до края да промени това.

Гонзало Игуаин намери формата си напоследък и след като вкара победното попадение срещу Лацио, той се появи и като резерва през седмицата за нов важен гол. Острието е на второ място с 10-те си гола в топ-реализаторите в Италия, на 3 гола зад Карлос Тевес, и се очаква да води атаката тук.

Дженоа няма победа от 7-ми декември, като от тогава спечелиха само 2 точки и са на седмо място. В последната си среща момчетата на Гасперини показаха характер и успяха да се върнат до равен със Сасуоло 3:3. Тино Коща и Алесандро Матри обаче са с травми и това ще има значение.

Прогноза: Наполи - Дженоа 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
210