Ювентус - Хелас Верона: Гостите са без шансове


Н. Гавазов

Ювентус - Хелас Верона: Гостите са без шансове

Ювентус - Верона
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 18.01.2015г.
Час: 21:45
Съдия: Масимилиано Ирати

Двата отбора играха един срещу съвсем скоро. Преди няколко дни в рамките на осминафиналите за Купата на Италия Ювентус разгроми Хелас Верона. Тогава в състава на "бианконерите" се отчетоха Джовинко (дубъл), Перейра, Погба, Мората и Коман. Футболистите на Хелас Верона изглеждаха срещу резервите на шампиона като детски отбор. Много е съмнително, че след няколко веронци ще дойдат на себе си.

Иначе "Старата дама" влиза в мача и след победа над Наполи. Първият от 15 години успех в Неапол позволи на торинци да си върнат преднината, а грешката на Рома тази вечер дава възможност на колектива на Масимилиано Алегри да дръпне пред "вълците" с пет точки - чудесна дистанция и достатъчно основание за авторитетните световни букмейкъри да свалят коефициентите за титла на Ювентус.

След като изхвърча от втория по значимост турнир в Италия, сега веронци трябва да хвърлят всички усилия, за да запазят мястото си в Серия А. Засега хората на Андреа Мандорлини успешно се справят с тази задача - отборът се намира в средата на таблицата за класиране, на шест точки от опасната зона.

Бардзали, Асамоа и Ромуло са контузени от домакините. Артуро Видал успя да се възстанови и се очаква да започне титуляр, като част от атакуващия тризъбец заедно с Тевес и Йоренте.

Гостите са без Обади, Янкович, Лонита, Гомес и Морас, които лекуват различни контузии. Лука Тони се завръща в състава, след като се излекува от грипа. Интересното е, че в пресата се появиха съобщения за евентуално уволнение на Мандорлни, въпреки че отборът все още се намира на почетна дистанция от опасната зона.

Единственото, в което може да сме сигурни е, че гостите няма да претърпят същото поражение както срещу Купата. Треньорският щаб на веронци вероятно си е взел нужните поуки, така че почти сигурно е, че домакините ще трябва да положат максимални усилия за да вземат трите точки.

Прогноза: Ювентус - Хелас Верона 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Ювентус:

18 декември Каляри - Ювентус 1:3 (Серия А)
22 декември Ювентус - Наполи 2:2 - 5:6 сл. дузпи (Суперкупа на Италия)
06 януари Ювентус - Интер 1:1 (Серия А)
11 януари Наполи - Ювентус 1:3 (Серия А)
15 януари Ювентус - Верона 6:1 (Купа на Италия)

Верона:

14 декември Удинезе - Верона 1:2 (Серия А)
21 декември Верона - Киево 0:1 (Серия А)
06 януари Емполи - Верона 0:0 (Серия А)
11 януари Верона - Парма 3:1 (Серия А)
15 януари Ювентус - Верона 6:1 (Купа на Италия)


Досегашни срещи:

Ювентус - Верона

61 срещи
36 победи за Ювентус
14 равенства
11 победи за Верона
Голова Разлика: 107:53 за Ювентус

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
154