Емполи - Интер: Възраждането продължава


Н. Гавазов

Емполи - Интер: Възраждането продължава

Емполи - Интер
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 17.01.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Довери

Емполи и Интер ще открият програмата на 19-я кръг на Серия А, като и двата отбора имат огромна нужда от точки. Последната победа на тосканци е от 23 ноември при гостуването на аутсайдера Парма, като оттогава новаците записаха пет равенства и само едно поражение - срещу Сампдория през миналата седмица. Впрочем, мачът в Генуа също можеше да донесе точка на хората на Маурицио Сари, но груба грешка в защитата позволи на Едер да вкара единственото попадение в срещата. Така Емполи се озова на 15-то място в класирането, на три пункта от опасната зона.

Представянето на Интер може да определим като възраждане. "Нерадзурите" са в серия от четири поредни мача без загуба, а връщането в мача с Ювентус, победата с 3:1 над Дженоа в миналия кръг, както и пристигането на Лукас Подолски и Джердан Шакири заредиха с ентусиазъм фенове и играчи и дадоха надежда за връщане на тима в борбата за Шампионска лига. Засега разликата от топ 3 е шест точки, но защо не? Още повече, че новата схема на игра 4-2-3-1 дава своите плодове.

Гуаренте от домакините е контузен, а Руи изтърпява наказание. Тонели се завръща, което означава, че Хусаж ще отиде на левия фланг на отбраната, като партньор на Лоренцо в центъра на защитата ще бъде Ругани.

Джонатан е контузен от Интер, а Жуан изтърпява наказание. Нагатомо пък е на разположение на националния си отбор. Днес Манчини каза, че вероятно ще даде почивка на Паласио, така че Подолски ще започне титуляр. Относно Шакири, много е вероятно швейцарецът да влезе в игра след почивката.

Всеки двубой си има своята интрига и бихме казали - харизма - но специално мачът в Тоскана се очертава да бъде много интригуващ. Подобрилият формата у дома си Емполи посреща набиращия скорост Интер. Вероятно гостите ще овладеят инициативата и ще контролират събитията, докато домакините ще разчитат на по-внимателна игра в защита. Сари каза, че това е най-лошото време за среща с Интер, но обеща открит футбол, което едва ли ще се случи, защото тосканци нямат качеството на състава на своя съперник. Очакванията са, че гостите ще спечелят мача, ако разбира се, сами не си усложнят живота.

Прогноза: Емполи - Интер 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Емполи:

07 декември Наполи - Емполи 2:2 (Серия А)
15 декември Емполи - Торино 0:0 (Серия А)
21 декември Фиорентина - Емполи 1:1 (Серия А)
06 януари Емполи - Верона 0:0 (Серия А)
11 януари Сампдория - Емполи 1:0 (Серия А)

Интер:

15 декември Киево - Интер 0:2 (Серия А)
21 декември Интер - Лацио 2:2 (Серия А)
30 декември ПСЖ - Интер 1:0 (Приятелска среща)
06 януари Ювентус - Интер 1:1 (Серия А)
11 януари Интер - Дженоа 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Емполи - Интер

20 срещи
3 победи за Емполи
2 равенства
15 победи за Интер
Голова Разлика: 44:16 за Интер

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156