Лацио трябва да победи Наполи


И. Ангелов

Лацио трябва да победи Наполи

Лацио - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.01.2015г.
Час: 13:30
Съдия: Никола Рицоли

Лацио пропусна изключителната възможност да се отдалечи на 3 пункта от Наполи и да застигне Рома, след като водеше с 2:0 в дербито. Тимът играе добър футбол този сезон, но изглежда не може да се концентрира повече от 45 минути, както видяхме и от срещата срещу Интер.

Наполи е само на точка от неделния си опонент, а загубата от Ювентус у дома със сигурност е наранила самочувствието в състава. В последните години този отбор се справяше добре срещу Бианконерите. 

Лацио не може да разчита на доста голяма част от играчите си. Контузените в тима са Сантиаго Джентилети, Михаел Циани, Хонорато Едерсон, Едсон Браафхайд, Алваро Гонзалес, Сенад Лулич, Фелипе Андерсон и Стефан Де Врий. Федерико Маркети пък е наказан. 

Отборът обаче разчита на добро нападение, в което Стефано Маури и Кейта Балде, който изигра страхотна среща в Копа Италия, се борят за място.

Гостите няма да разчитат на наказания Мигел Бритос, което може да донесе дебют на Иван Стринич на левия бек. Сунига, Инсине и Мичу са контузените, докато Гулам има ангажименти с националния отбор.

Домакините играят много добре организирано и са в по-добро настроение от своя опонент. Човекът във форма обаче получи контузия - Фелипе Андерсон получи контузия в коляното, докато в същото време разрешава и семейни проблеми. Без него Лацио може да се затрудни, но достигне ли до попадение, Наполи не изглежда да притежава умението да обръща срещи в своя полза. Именно към такова развитие трябва да се стремят домакините още рано в мача, докато момчетата на Рафа Бенитес не започнат да събират отново самочувствието си.

Домакините ще искат да се реабилитират за пропуснатата възможност за напредване в таблицата, а и домакинската публика няма да очаква нищо по-малко от това.

Прогноза: Лацио - Наполи 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Лацио:

13 декември Лацио - Аталанта 3:0 (Серия А)
21 декември Интер - Лацио 2:2 (Серия А)
05 януари Лацио - Сампдория 3:0 (Серия А)
11 януари Рома - Лацио 2:2 (Серия А)
14 януари Торино - Лацио 1:3 (Купа на Италия)

Наполи:

14 декември Милан - Наполи 2:0 (Серия А)
18 декември Наполи - Парма 2:0 (Серия А)
22 декември Ювентус - Наполи 2:2 - 5:6 сл. дузпи (Суперкупа на Италия)
06 януари Чезена - Наполи 1:4 (Серия А)
11 януари Наполи - Ювентус 1:3 (Серия А)

Досегашни срещи:

Лацио - Наполи

123 срещи
38 победи за Лацио
43 равенства
42 победи за Наполи
Голова Разлика: 153:148 за Наполи

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204