Анонс на 1/8-финалните срещи от Купата на Италия


Н. Гавазов

Анонс на 1/8-финалните срещи от Купата на Италия

Парма - Каляри
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 14.01.2015г.
Час: 19:00
Съдия: Анджело Кервелера

Парма и Каляри ще си дадат среща в първия мач от днешната програма на осминафиналите на Шампионска лига. Поглеждайки към класирането обаче, веднага става ясно, че на "дуковете" и сардинците изобщо не им до втория по значимост клубен турнир в страната.

Домакините влизат в мача като предпоследни в класирането, на цеи осем точки от спасителния бряг. В първия кръг от новата година Парма хвърли бомбата, побеждавайки Фиорентина у дома си, а това накара местните медии да очакват обрат в представянето на тима, заговори се за повторение на подвига на Лече отпреди години, но на всички тези приказки бе сложен край през уикенда, когато срещу Хелас Верона "дуковете" направиха добро първо полувреме и безотговорно се отнесоха към задълженията си след почивката.

Нещата при Каляри не изглеждат толкова безнадеждни, въпреки че отборът се намираше в серия от 9 мача без победа. В този период сардинци показаха признаци на живот, завършвайки наравно с Наполи и Милан, дори при загубата от Ювентус островитяните нанесоха повече удари от съперника си. В днешния мач Каляри влиза след много трудна победа над аутсайдера Чезена с 2:1, като голът на гостите в 89-та минута накара феновете на сардинци да треперят до последно. Благодарение на трите точки Каляри не позволи на отборите пред него да се откъснат и сега спасителния бряг е само на два пункта.

В последните мачове между Каляри и Парма се отбелязват малко голове, като съперниците предпочитат да не рискуват и да играят по-затворено. Например, само преди месец тук в мач от Серия А двата тима завършиха при 0:0. Същото се получи и през декември 2013 година.

Нашият съвет обаче е да заложим на това, че в този мач ще има голове. По-голяма част от титулярите не са включени в групата, така че поле за изява ще получат младежите и играчи, които нямат достатъчно игрово време. И може да бъдем сигурни, че тези футболисти ще се опитат да впечатлят своите треньори. Поради това, залог за отбелязване на над 2.5 гола в срещата е напълно разумна инвестиция, още повече, че коефициентът на авторитетните световни букмейкъри за над 2.5 гола в двубоя е повече от чудесен.

Прогноза: Парма - Каляри 2:1

 

 

 

Торино - Лацио
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 14.01.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Кармине Русо

Торино, който опреди две години се състезаваше в Серия В, сега е участник в европейските клубни турнири. Впрочем, това е причината за слабото представяне на "биковете" през този сезон - комбинацията от допълнителни мачове и къса пейка никога не е била полезна за малките отбори. Тимът е само с четири победи и седем загуби, и се намира на четири точки от зоната на изпадащите. Веднага обаче трябва да отбележим, че последната загуба на торинци е в градското дерби. Оттогава хората на Вентура записаха две победи и четири равенства (като гост на Емполи и Киево и при домакинствата на Палермо и Милан).

Що се отнася до Лацио, формата на столичани е превъзходна. Те са без загуба в последните си седем мача и постигнаха четири победи, оставайки непобедени и след сблъсъка с Рома през уикенда. Нещо повече, "орлите" водеха с два гола на полувремето, но позволиха на градския си съперник да изравни и по такъв начин пропуснаха успеха. Въпреки Стефано Пиоли изрази задоволство, че хората му вкараха 15 гола в шест поредни мача.

Домакините са без Амаури и Барето, а гостите без Браафхайд, Джентилети, Лулич, Гонзалес и Едерсон.

И двата тима ще излязат със смесени състави и е много трудно да се прецени чий колектив ще се окаже по-силен. Още повече, че съперниците са изправени пред важни мачове в Серия А - Торино гостува на Чезена и Интер и "биковете" ще се опитат да не попаднат в зоната на изпадащите след тези двубои. Напрегнато ще е и за Лацио - домакинствата на преките конкуренти Наполи и Милан няма да бъдат никак лесни, като в тях столичани трябва да докажат амбициите си да играят в Шампионска лига догодина.

Съветът ни е да се заложи на Лацио. Пейката на гостите е по-дълга, а резервите са по-качествени от тези на Торино.

Прогноза: Торино - Лацио 1:2

 

 

 

Ювентус - Верона
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 15.01.2015г.
Час: 22:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе


Очаквайте прогноза и за този мач.

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
190