Анонс на 18-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 18-ти кръг от Серия А

Сасуоло - Удинезе
Стадион: "Мапей Стейдиъм"
Дата: 10.01.2015 г.
Час: 19:00

Сасуоло се покачи до горната половина от класирането след невероятен обрат срещу Милан на "Сан Сиро" и сега този отбор ще цели задържането на десетото място.

Удинезе бе победен от Рома след един гол, предизвикал противоречиви реакции през седмицата. Това означаваше втора поредна домакинска загуба и четвърта среща без победа у дома. Сега Пинци и Херто са на линия след наказанията си и ситуацията може да се подобри, макар че Муриел остава аут.

Сасуоло ще разчита на типичното си атакуващо трио от Берарди, Заза и Сансоне. В последната среща Берарди асистира и на двамата си колеги за победата. Само Джанлука Пеголо е аут тук.

Формата и настроението е на страната на домакините, но само преди месец нямаше да виждаме как е възможно Сасуоло да се счита за фаворит в този мач. Ако домакините задържат концентрацията си, те ще успеят да вземат нов добър резултат.

Прогноза: Сасуоло - Удинезе 2:1

 

Рома - Лацио
Стадион: "Олимпико"
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 16:00

Макар да среща все тежки опоненти напоследък, и без наличието на Сейду Кейта и Жервиньо, Рома продължи да застига Ювентус с победата над Удинезе, макар че спорният гол може да допринесе за налагането на видео технологията в Серия А.

Лацио няма загуба в последните си 5 мача, като 3 от тях бяха гостувания. Този отбор показа и доста издръжливост в един мач срещу Сампдория, в който победи с 3:0, а се очакваше балансиран двубой.

Освен финалът на Копа Италия, това е може би най-важната среща за тези отбори в последните години. В други години сме виждали срещата и в по-късен етап на кампанията, но тук отборите са разделени от една позиция в класирането, но пък разликата е 9 точки в полза на Рома.

Франческо Тоти е на линия за домакините, докато състоянието на Адем Ляич се наблюдава постоянно и ще се решава дали той ще може да вземе участие. Матиа Дестро е опция, но слуховете, че той не е доволен в клуба и ще напусне набират скорост. Балцарети и Кастан са контузени, Жервиньо и Кейта имат национални ангажименти.

Сенад Лулич е аут от дербито за Лацио, след като получи проблем в коляното. Той ще пропусне поне месец и се нарежда до имена като Джентилети, Сиани, Едерсон, Браафхайд и Гонзалес в лазарета.

Дори с победа тук Лацио няма да може да се бори за титлата, а Рома ще остане на 6 точки от вечния враг. Все пак удоволствието от спирането на "вълците" по пътя им към върха ще е достатъчна мотивация за нов прекрасен двубой. Рома има самочувствието след мача с Удинезе, но ще трябва и да се пести заради ограничените опции за ротация.

Прогноза: Рома - Лацио 1:0 

 

Сампдория - Емполи
Стадион: "Луиджи Ферарис"
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 16:00

Походът на Сампдория от добри резултати напоследък бе спрян от загубата в Рим от Лацио. Този отбор някак не успя да влезе в онази среща и сега ще трябва да се реабилитира пред феновете си.

Емполи успя да вземе равенства в последните 5 кръга, като някои от тях са доста полезни с оглед битката на дъното и за оцеляването в елита. Отборът се представи добре срещу големи отбори, но пък срещу такива, които можеше да победи, пострада.

Очаква се Синиша Михайлович да мотивира своите момчета да се върнат на пътя на победата. В двата тима няма много липсващи, а очакванията са за рутинна победа на домакините. 3 точки могат да означават и намерения за завършване на трето място, макар Маноло Габиадини да бе продаден на Наполи.

Прогноза: Сампдория - Емполи 3:0 

 

Аталанта - Киево
Стадион: "Атлети Адзури д'Италиа"
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 16:00

След изключителното връщане в срещата срещу Палермо до 3:3, Аталанта отново пострада срещу Дженоа, като допусна от 2:0 да се достигне до 2:2. 

Киево успя да вземе 4 сухи мрежи в последните 5 кръга, но се затруднява да вкара голове на своите опоненти.

Домакините няма да разчитат на Естигарибиа, Раймонди и Черубин поради травми, а Йоан Беналуан е с наказание. За гостите наказани са Бота и Хатемай, а Радованович и Гамберини са с травми.

И двата отбора извлекоха позитиви от загубата на Каляри през седмицата, което им спечели още една точка отдалечаване от дъното. Макар и двата тима да потърсят победата тук надали ни очаква зрелище.

Прогноза: Аталанта - Киево 1:0

 

Каляри - Чезена
Стадион: "Стадио Сант'Елиа"
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 16:00

Дебютът на Джанфранко Дзола начело на Каляри вероятно не е най-добрият атестат за работата му до момента. Загубата с 5:0 от Палермо трябва да бъде забравена бързо, защото идва важен мач.

Чезена показа техническите си неспособности в играта срещу Наполи в последния кръг и сега този отбор е на 7 точки от спасението. Потенциално след тази среща те могат да станат по-малко с оглед директен опонент на дъното.

Дзола не може да разчита на Диего Фариас и Виктор Ибарбо в атаката си, като и Андреа Косу има травма. Данило Авелар може да започне в предни позиции, ако Марко Сау не е готов за игра. Гостите няма да разчитат на контузените Рендзети, Марилунго и Табанели.

Някой казват, че целта на Чезена ще е да завлече Каляри със себе си към дъното. Понастоящем никой отбор от долната част на таблицата не показва някаква форма, затова Каляри може да потърси една от малкото си победи в годината именно сега.

Прогноза: Каляри - Чезена 1:0 

 

Фиорентина - Палермо
Стадион: "Артемио Франчи"
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 16:00

Макар да се намира на 3 точки от петото място, Фиорентина не преживява добър сезон по отношение на резултати, и по отношение на показан стил на игра. Дори позицията на Монтела начело не е толкова сигурна, както миналата година.

Палермо понастоящем държи най-дългата поредица без загуба в Серия А. Този отбор спечели последните си 3 домакинства и няма загуба в последните 4 гостувания.

Тази статистика може да се задържи с оглед проблемите на домакините. Джузепе Роси, Федерико Бернардеши, Кристиано Лупатели са контузените, докато Гонзало Родригес и Стефан Савич са наказани. Бабакар е под въпрос. Това означава, че ще видим Маркос Алонсо в отбрана, а може би и Мика Ричардс.

Единствено Фабио Дапрела е аут за гостите. Джузепе Ячини може би ще предпочете най-силната си постройка, каквато видяхме и срещу Каляри.

Победа на Палермо ще подсили надеждите за местата, даващи право на игра в Европа догодина. Фиорентина няма да се даде без битка и ни очаква един прекрасен двубой.

Прогноза: Фиорентина - Палермо 1:2 

 

Верона - Парма
Стадион: "Маркантонио Бентегоди"
Дата: 11.01.2015 г.
Час: 16:00

Верона се намира на върха на една група отбори в класирането, която изглежда твърде далеч от челните места, но пък се намира на безопасно разстояние и от битка за оцеляване.

Парма получи доста надежди след победата над Фиорентина, която, ако добавим и един добър трансферен прозорец, може да помогне на отбора да се бори до самия край на годината за оставане в елита.

Домакините имат твърде много проблеми в състава. Мунир Обади, Боско Янкович, Артур Йонита, Хуанито Гомес, Вангелис Морас, Гилермо Родригес, Густаво Кампаняро и Емил Халфредсон пропускат поради контузии и наказания. Цели четирима полузащитника ще липсват и това може да принуди Мандорлини да използва новодошлия Леандро Греко в игра.

Роберто Донадони също има проблеми, като тук отсъстват Биабиани, Кода, Гезал, Жоркера, Белфодил и Акуа. Антонио Касано и Рафаеле Паладино са единствените атакуващи опции в клуба, а затова се водят преговори и с Алберто Джилардино.

Домакините със сигурност са горди от постигнатото в последните години, но сега те трябва да се радват, че са далеч от опасната зона. За да остане това така, те задължително трябва да търсят победата.

Прогноза: Верона - Парма 1:1 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193