Бенитес: На Наполи му трябват само малко резултати


Н. Гавазов

Бенитес: На Наполи му трябват само малко резултати

Наставникът на Наполи Рафаел Бенитес заяви, че е напълно спокоен, въпреки трудния период, през който преминава отбора.
Както е известно, през уикенда неаполитанци претърпяха поражение с 2:0 от Милан на "Сан Сиро" в мач от 15-я кръг на Серия А, което продължи да отдалечава тима от тройката на най-добрите.

"Дали ми е било трудно след загубата? Не, аз оставам спокоен, а тези три дни изобщо не бяха тежки, просто всеки път, когато говорим с вас, казвате нещо различно. В Испания имаме поговорка: "Човекът е единственото животно, което се спъва два пъти в един и същи камък". Тук в Италия мненията се менят всяка седмица. Първо сте критични, раздавате похвали, ако побеждаваме и отново ставате критични при една загуба. Това не мога да го разбера", заяви Бенитес.

"В момента Наполи се радва на международно признание, каквото не е имал през последните 20 години. Днес името ни е известно по целия свят, само ни липсват малко резултати. Изоставаме с две точки от третото място, а поради една или друга причина изтървахме доста възможности да спечелим дадени мачове, което щеше да ни доближи до първите два отбора. Моят договор? През последните 15 дни отхвърлих две оферти, но няма да ви кажа откъде дойдоха. Искам да печеля тук и сега и не искам да говоря за договори", добави испанецът.

 

  Сподели
249