Анонс на 15-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 15-ти кръг от Серия А

Палермо - Сасуоло
Стадион: "Ренцо Барбера", Палермо
Дата: 13.12.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Фабио Мареска

Палермо успя да задържи добрата си форма напоследък с равен срещу Торино в последния кръг. Това бе шести пореден мач за тима без загуба.

Формата на Сасуоло понастоящем е дори по-добра - този отбор няма загуба 8 поредни мача, а това поставя отбора на 10-то място в Италия, само на точка над опонента си в този кръг.

За срещата Сасуоло има проблеми, след като наказани са Симе Врсалико, Федерико Пелузо и Доменико Берарди. Контузени са Пеголо и Манфредини. За домакините само Дапрела и Бамба са контузени.

Изненадващо е, че тези поначало кандидати за изпадане отбори, се намират на комфортна позиция в средата на таблицата, и то на 7 и 8 точки от опасната зона. Това означава, че те ще играят без напрежение, но няма да рискуват да загубят ценни точки.

Прогноза: Палермо - Сасуоло 2:0


Лацио - Аталанта
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 13.12.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Роки

Срещата на Лацио с последния помогна да се прекъсне поредицата от 3 мача без победа. Това обаче не е достатъчно за да се каже, че този тим е отново в правия път, но поне самочувствието ще е на по-високо ниво.

Аталанта успя да се откъсне от опасната зона с победа над Чезена с 3:2. Това обаче се оказа много изнервен мач и той взе доста от силите на състава, след като резултатът трябваше да бъде обърнат от 2:0.

Лацио има твърде много проблеми в отбора. Освен наказания Марко Пароло, контузени са Сантиаго Джентилети, Михаел Сиани, Бруно Перейриня, Антонио Кандрева, Едерсон, Абдулай Конко, Едсон Браафхайд, Стефан Раду и Лукас Биглиа.

Гостите не могат да разчитат единствено на Естигарибиа, Раймонди и Цапакоста.

И двата отбора приповдигнаха настроението с последния кръг, но не се намират в добра форма въпреки това. Аталанта може да се радва за добрия обрат, но да не забравяме, че все пак достигна до там след 2 допуснати гола от опашкар, а това не е повод за радост.

Прогноза: Лацио - Аталанта 1:1

 

Дженоа - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 14.12.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

Дженоа няма загуба в последните 9 мача в лигата и макар да се подхлъзна в Копа Италия, този тим изглежда решен да задържи третото си място възможно най-дълго. 

Рома бе елиминирана от Шампионска лига, макар да игра много добре срещу Манчестър Сити. Руди Гарсия ще иска неговите момчета бързо да преодолеят разочарованието и да се върнат на пътя на победата, защото трети пореден мач без победа ще повдигне въпроси за неговото бъдеще.

Гостите се наслаждават на добър сезон, но положените от самите тях стандарти са трудно постижими и Джалоросите трябва да покажат постоянство. Играта на гости в този момент може и да е добра новина, защото пред домашната публика вероятно напрежението щеше да е повече.

За домакините няма нито един играч с проблеми. За Рома аут са Балцарети и Кастан поради травми, а Де Роси е наказан.

Дженоа е изненадващо слаба у дома, но може да се похвали с изключителен рекорд на гости. Този отбор постоянно търси подобрение пред собствената публика. Рома винаги е тежък опонент, затова за домакините ще е трудно сега да обърнат нещата.

Прогноза: Дженоа - Рома 2:2

 

Парма - Каляри
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 14.12.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Валери

Парма бе наказана с една точка миналата седмица поради финансовите си проблеми, което лиши този отбор и от лиценз от УЕФА и игра в Лига Европа. Този тим бе продаден на руски консорциум през миналата седмица, и детайлите по продажбата не се знаят още.

Каляри няма спечелен мач в последните си 7 опита, като успя единствено да продължи в Копа Италия след дузпи.

Проблемите на Парма се намират и в състава. Аут за мача са наказаният Масимо Гоби и контузените Джонатан Биабиани, Матиа Касани, Масимо Кода, Абделкадер Гецал, Антонио Миранте и Габриел Палета.

Себастиан Ериксон, Марко Сау и Виктор Ибарбо няма да играят за гостите, последният поради наказание.

Прогноза: Парма - Каляри 2:2

 

Удинезе - Верона
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 14.12.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Себастиано Перуцо

Удинезе се върна на пътя на победата в миналата седмица, когато Андреа Страмачони успя да накара своите момчета да вземат голяма победа от Интер на "Сан Сиро".

Верона не успя да вземе нито една точка в последните 3 кръга, и тимът няма победа в последните 8. Андреа Мандорлини вероятно очаква времето му в клуба скоро да приключи, ако и тук той не успее да вземе победа.

Това обаче е трудно постижима задача, защото домакините нямат никакви проблеми в състава, а за гостите аут с наказание е Рафаел Маркес, а контузени са Якопо Сала, Федерик Сьоренсен, Мунир Обади, Боско Янкович, Иван Мартич и Артур Йонита.

Домакините са по-силни на хартия и самочувствието ще е налице. Още повече, домашната публика е зад гърба на своите любимци.

Прогноза: Удинезе - Верона 2:0

 

Чезена - Фиорентина
Стадион: "Дино Мануци", Чезена
Дата: 14.12.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Даниеле Орсато

Чезена се доближи до втората си победа за сезона, когато в последния кръг позволи на Аталанта да се върне от 2:0 до победа с 3:2. След това разочарование тимът се оказа на последно място и Бисоли бе уволнен.

Фиорентина бе разочарована в Лига Европа през седмицата, и Монтела показа, че е ядосан за това. Очакват се няколко трансфера в идния месец, в опит ситуацията да бъде закрепена.

Марилунго, Перико и Джиорджи няма да играят за домакините в този мач. Джузепе Роси, Федерико Бернардеши, Мануел Паскуал, Кристиано Лупатели, Кума Бабакар и Куардрадо няма да участват за гостите.

Смяната на треньора може да помогне на домакините сега, след като играчите ще искат да се докажат и да спечелят мястото си. Фиорентина обаче остава фаворит, дори с толкова проблеми преди срещата. 

Прогноза: Чезена - Фиорентина 0:1

 

Емполи - Торино
Стадион: "Карло Кастелани", Емполи
Дата: 15.12.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Джанпаоло Калварезе

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167