Анонс на 13-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 13-ти кръг от Серия А

Сасуоло - Верона
Стадион: "Мапей Стейдиъм"
Дата: 29.11.2014 г.
Час: 19:00

Сасуоло в момента е един от трите отбора, които са на поредица от 6 срещи без загуба в Серия А. У дома си тимът загуби сам веднъж от 6-те домакинства за кампанията, но на пътя не виждаме същата добра форма.

Верона е само на точка под своя опонент в лигата. Този отбор обаче не успя да победи в последните си 6 мача, като се спусна надолу в класирането след много силен старт.

Домакините не могат да разчитат на Симоне Заза, който е наказан, както и на контузените Пеголо и Манфредини. Гостите имат повече проблеми. Контузени са Сала, Сьоренсен, Обади, Янкович и Мартич.

И двата отбора са над опасната зона и то комфортно. Те ще играят без напрежение дори за мача да се говори като такъв за оцеляване. Очаква ни отворен мач без излишни рискове от двете страни.

Прогноза: Сасуоло - Верона 1:0

 

Киево - Лацио
Стадион: "Маркантонио Бентегоди"
Дата: 29.11.2014 г.
Час: 21:45

Киево успя да вземе цели 5 точки в последните 3 кръга, но все още се намира в опасната зона на дъното, само на 1 точка над Чезена.

Лацио прекрати една добра поредица от резултати внезапно, като допусна две поредни загуби и допусна 5 гола в тях. Сега тимът търси завръщане срещу победим опонент в преследването на европейските места.

Домакините обаче нямат никакви проблеми и ще заложат на най-силната си постройка, докато Лацио няма да разчита на наказания Сенад Лулич и контузените Джентилети, Сиани и Перейриня. Стефано Маури се възстанови и ще играе в атака.

Киево ще е доволен на точката от този мач, но ако погледнем програмата и срещите с Каляри и Интер, може би ще е нужно повече усилие тук. Лацио има достатъчното за победата, но това е въпрос и на самочувствие в момента.

Прогноза: Киево - Лацио 1:2

 

Палермо - Парма
Стадион: "Ренцо Барбера"
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 16:00 

С 8 точки в последнтие 4 кръга, Джузепе Ячини оправда доверието гласувано към него от председателя на Палермо - Маурицио Дзампарини.

Парма отново претърпя загуба от новак в лигата, когато Емполи триумфира с 2:0 в миналия кръг. Единствената добра новина в този отбор е разликата от 4 точки до Аталанта и 17-ата позиция в класирането.

За тази форма на гостите голям принос имат многото липсващи. Това са контузените Биабиани, Касани, Палета, Кода, Жоркера и Гецал, а наказан е и Акуа. В контраст, домакините нямат проблеми извън контузения Болцони.

Палермо е в по-добрата форма и домакинството е още един плюс в мача. 

Прогноза: Палермо - Парма 3:1

 

Емполи - Аталанта
Стадион: "Карло Кастелани"
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 16:00 

След слабата форма Емполи победи 2 кръга поред и това извади тима от опасната зона на дъното в Серия А. В момента този отбор е на 14-ата позиция и на 3 точки над своя опонент.

Аталанта спечели само 3 точки в последните 5 кръга, което означава 17-та позиция в класирането. Този отбор трябва да намери формата си по-скоро и да започне да се катери в таблицата.

Очаква се Маурисио Сари да играе с най-силната си 11-ка, като има съмнения само за Марио Руй, който има травма. За гостите наказан е Боакие.

Емполи ще се възползва от доброто си настроение и факта, че публиката ще подкрепя състава у дома. Аталанта в момента е с понижен морал.

Прогноза: Емполи - Аталанта 1:1

 

Чезена - Геноа
Стадион: "Дино Мануци"
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 16:00

В момента поредицата от мачове, в които Чезена няма победа, е 11 след равенството миналата седмица. Единственият отбор, който този тим победи, бе Парма. Това е и единствен отбор под Чезена в класирането.

Дженоа се намира на поход от 7 срещи без загуба. Това помогна на тима да се настани на 5-та позиция и само на точка зад вечния враг Сампдория.

Домакините няма да разчитат на наказания Даниеле Капели, както и контузените Марилунго, Рендзети и Перико, докато Кацола е под въпрос. За гостите Стефано Стураро е наказан.

Очевидно е превъзходството на гостите в случая. Те само трябва да запазят концентрация и да вземат победата си.

Прогноза: Чезена - Дженоа 0:2

 

Каляри - Фиорентина 
Стадион: "Сант Елиа"
Дата: 30.11.2014 г.
Час: 16:00

Каляри притежава шестата най-добра атака в лигата, но и втората най-слаба отбрана. Така можем да определим отбора единствено като непредвидим по отношение на резултати.

Фиорентина се класира за елиминационната фаза на Лига Европа като първи в групата си, затова сега този отбор може да погледне и към Серия А.

Сау и Ериксон са аут за домакините, а гостите няма да разчитат на Роси, Бернардеши, Паскуал и Лупатели.

Домакините са единственият отбор в първенството без домакинска победа до момента. Фиорентина не е мечтан опонент за прекратяване на статуквото, защото в момента те ще търсят заздравяване на позициите си в Италия след добрата работа в Европа.

Прогноза: Каляри - Фиорентина 1:2 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
161