Анонс на 4-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 4-ти кръг от Серия А

Каляри - Торино
Стадион: "Ис Аренас"
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45

Жденек Земан не успява да наложи атакуващия си стил, след като Каляри успя да вкара само два гола в трите кръга до момента в Серия А. В този период тимът събра само 1 точка, и всичко това трябва да бъде поправено своевременно от наставника.

Торино има подобни проблеми. Този отбор остана единственият, който не е вкарал до момента в кампанията. Без Алесио Церчи и Имобиле тази задача се оказа непосилна до момента. Още повече, гостите не могат да разчитат и на контузените Баша, Ночерино и Фернеруд.

За домакините само Себастиан Ериксон е аут. Алесио Крагно ще започне на вратата, а Симоне Коломби ще му е резерва. След почивката си срещу Рома в игра ще се появи и Крисетих.

Двата тима имат проблеми с головете този сезон. Срещата ще започне спокойно и в случаите, в които се атакува, и от двете страни ще бъде предпазливо. Загубилият този мач ще се окаже в сложна ситуация рано в сезона.

Прогноза: Каляри - Торино 0:0

 

Фиорентина - Сасуоло
Стадион: "Артемио Франки"
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45
 

"Виолетовите" успяха да вземат 4 точки от единия си единствен вкаран гол до момента в кампанията. Тимът на Монтела показва ефективност, но е нужна концентрация и подвижност в атака, макар Куадрадо да е налице.

Сасуоло показа малко подобрение в отбрана, след като успя да задържи Сампдория след погрома на "Сан Сиро". Този отбор обаче трябва да показва опити за подобрение и в атака. Това ще е сложна задача с отсъствието на Доменико Берарди поради наказание. Пеголо и Манфредини са контузени, а Заза е под въпрос. На практика цялата атакуваща мощ на състава не е налице.

Само Марио Гомес и Джузепе Роси са контузени за домакините. Очаква се Винченцо Монтела да приложи ротация в този мач и вероятно ще видим Мика Ричардс като титуляр.

Няма съмнение, че Фиорентина ще владее инициативата, но може би ще се затруднява пред гола, както до момента. Сасуоло трябва да оцелее в първата част и да използва контрата за да измъкне нещо тук.

Прогноза: Фиорентина - Сасуоло 2:0

 

Интер - Аталанта
Стадион: "Сан Сиро", Милано
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45

Като се вземе предвид, че са изиграни само 3 кръга, Интер вече показва обратен на миналогодишния си синдром, а именно, този отбор не се представя добре извън дома. На "Сан Сиро" обаче отборът изглежда солидно.

Аталанта успя да вкара и да победи само Каляри. Този тим също трябва да се подобри доста, що се отнася до формата на гости.

Любопитно е, че точно в тези два състава няма нито един контузен, наказан, или поставен под съмнение футболист. Ще видим оптималните състави и ни очаква прекрасна среща.

Интер, на хартия, изглежда има играчите и потенциала да попадне в челните три места тази година, но ще трябва да се постигне постоянство в представянията. Мадзари трябва да балансира тима, но до момента той не успява да напипа правилната ротация.

Прогноза: Интер - Аталанта 2:1

 

Ювентус - Чезена
Стадион: "Ювентус Стейдиъм"
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45
 

На върха в лигата и без допуснат гол в нито едно от състезанията, в които участва, включително една среща с тима с най-силна атака в лигата - Милан, Алегри моментално намери оптималната постройка и тип игра за Ювентус, спечелвайки много от феновете с всеки свой мач този сезон.

Чезена учудващо спечели първата среща за сезона срещу Парма, но след това се провали срещу Лацио и Емполи, който дори водеше в един момент с 2 гола в мача.

Пирло, Мароне и Касерес са контузени за Юве, а Барцали все още не е на 100%. Вероятно Анжело Огбона ще играе в дясно на отбраната, макар да сме го виждали в типична постройка от ляво.

Пиерпаоло Бисоли изпробва схема с 4 бранителя в последния кръг, но съжали. Вероятно той отново ще се върне към трима в отбрана, като това би означавало, че Перико ще загуби мястото си. Контузени тук са Кацола, Табанели и Де Фойдис.

Алегри ще опита да реши рано срещата си и да даде почивка на някои имена във втората част. Очаква се Юве да контролира мача и да спечели трите точки.

Прогноза: Ювентус - Чезена 3:0

 

Верона - Дженоа
Стадион: "Марк Антонио Бентегоди"
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45
 

Хелас Верона е единственият отбор, който се намира близо до Рома и Ювентус на върха. Тимът постигна това и при факта, че в два от първите три кръга игра на гости.

Два от трите първи мача на Дженоа бяха у дома, но срещу тежки съперници - Наполи, Фиорентина и Лацио. В този период тимът спечели 4 точки, и ще се гради над този успех. 

За домакините Емил Халфредсон, Сала и Агостини са контузени. Това ще отвори място за Йонита, който вкара срещу Торино като резерва. Гостите нямат много проблеми. Само Фетфадзидис е поставен под въпрос. Очаква се Пинила да започне вместо Матри след попадението си срещу Лацио.

Двата отбора започнаха много добре новия сезон, затова могат да продължат без напрежение върху себе си. Миналата година Хелас се колебаеше между добрата форма и поредиците загуби, а сега изглежда отново е в подем.

Прогноза: Верона - Дженоа 2:1

 


Наполи - Палермо
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Даниеле Довери

Наполи е с една победа и две загуби в трите си стартови мача и натискът върху Рафа Бенитес става все по-голям. В италианските медии открито се говори, че времето на испанеца като треньор на „партенопеите" изтича. В момента Наполи е на 6 точки от Рома и Ювентус, но най-обезпокояващото не е точковата разлика от лидерите, а неубедителната игра, която отборът показва.

Палермо има две точки, но сицилианци можеха да разполагат с по-голям актив, ако бяха играли по-разумно и пресметливо срещу Сампдория и Хелас Верона. И в двата мача сицилианци повеждаха в резултата, но срещу генуезци получи изравнителен гол в 90-та минута, а в двубоя с веронци се увлякоха да търсят второ попадение, а забравиха за защитата си. Вероятно поради тази причина островитяните играха внимателно с Интер и успяха да измъкнат равенството.

Место е контузен за домакините, но това ням да се отстрани на постройката на отбора. Бенитес вероятно ще остави Мичу на пейката, а като титуляр ще започне Марек Хашик.

Муньос, Гонзалес, Дела Роса у Мареска са контузени. Васкес и Дибала ще започнат като титуляри, след като двамата вкараха три гола от началото на сезона.

Някога този мач се славеше като едно от най-големите дербита на Италия. Характерът на срещата я прави важна за двамата тима, но в навечерието на сблъсъка повече се акцентира върху евентуалното уволнение на Бенитес, отколкото върху очакванията от сблъсъка. Домакините имат по-качествен състав от този на своя противник, освен това Наполи ще се опита да зарадва феновете, така че очакванията са за победа на „пртенопеите".

Прогноза: Наполи - Палермо 2:0

 

Парма - Рома
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мазолени

Парма сложи край на серията си от две поражения, след като се наложи с 3:2 над Киево през уикенда. Трябва да отбележим, че и в трите си мача „дуковете" играха добре в нападение, но общото впечатление е, че Роберто Донадони има да върши много работа по отношение на действията на защитата.

Рома започна силно сезона, с три победи и без да допусне гол. Такъв падна в мача с ЦСКА Москва от Шампионска лига, но пък „вълците" вкараха пет, ясно давайки да се разбере, че ще бъдат достойна конкуренция на Манчестър Сити и Байерн Мюнхен.

Биябияни, Касани и Палета са контузени от домакините. Гостите са без намиращите се в лазарета Итурбе, Сстори, Де Роси, Балдзарети и Строотман. Кастан и Коул излекуваха травмите си и вероятно ще започнат като титуляри мача.

Рома спечели пет от последните си седем гостувания и няма съмнения, че столичани ще хвърлят всички усилия за постигане на положителен резултат на „Енио Тардини". Казахме за проблемите на Парма в защитата, а това срещу Рома наистина ще бъде голям проблем, който още един път ни дава основание да предположим, че „вълците" ще спечелят мача.

Прогноза: Парма - Рома 1:2

 

Парма - Рома
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 24.09.2014 г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Мазолени

Последният мач от програмата на кръга в сряда е в Генуа, където Сампдория ще се опита хитро и спокойно да вземе трите точки срещу Киево, който пък ще се постарае да компенсира домакинската загуба от Парма в миналия кръг.

„Дория" с пресметлива игра избегна пораженията в Палермо и Сасуоло и хитро се справи с Торино у дома. Така „моряците" събраха пет точки и се намират в горната половина на таблицата за класиране.

Киево имаше три напрегнати мача, от които загуби два (срещу Ювентус с 1:0 и Парма с 3:2) и спечели един (гостуването на Наполи). Интересното е, че „летящите магарета" завършиха миналия сезон с победа в Каляри, което означава, че в сряда вечер те ще потърсят третата си поредна победа навън.

И двата отбора не страдат от наказани или контузени футболисти, което е радостно, тъй като ще видим оптималните състави на съперници. Вероятността да наблюдаваме открит и свободен футбол е много голяма, а това може да доведе до получаване на всякакви резултати. Логиката обаче сочи, че ще е по-разумно да се доверим на домакините.

Прогноза: Сампдория - Киево 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187