Парма - Милан: Отмъщението


Н. Гавазов

Парма - Милан: Отмъщението

Парма - Милан
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 14.09.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Парма посреща Милан в мач от втория кръг на Серия А в опит да се отърси от шокиращата загуба от Чезена на старта на кампанията. През миналия сезон "дуковете" завършиха на седмо място в класирането, основно благодарение на своя треньор Роберто Донадони, но през лятото Парма се раздели с водещия си защитник Пароло, а специално в мача с "морските кончета" "дуковете" влязоха още по-отслабени, което впрочем е част от обяснението за загубата.

Резултатите от миналия сезон принудиха ръководството на Милан да извърши някои промени, като последен щрих в действията на босовете бе в линията на атаката - от Милано в посока Англия замина Марио Балотели, а в обратно направление се отправи Фернандо Торес. В първата среща "росонерите" имаха за съперник Лацио и миланци победиха съперника си с 3:1, почти не изпускайки контрола върху срещата, което накара тифозите на "Сан Сиро" да аплодират играчите и Флипо Индзаги.

Добрата вест за домакините е завръщането на Антонио Касано, за когото така и не стана ясно защо не игра досега. Според официалната версия нападателят е контузен, а неофициалната гласи, че Касано си е търсил нов отбор. Биабиани, който почти премина в Милан също се завръща в строя, така че двамата нападатели заедно с Белфодил ще водят атаката на тима.

Голямата въпросителна около състава на гостите бе свързана със Стефан Ел Шарави, който едва се завърна на терена и получи нова контузия. Тази вечер стана ясно, че нападателят отпада за утрешния мач, а извън групата са още Филип Мексес, Кристиан Закардо и дългосрочно отсъстващия Рикардо Моноливо. Добрата новина е, че Джампаоло Пацини се завръща от изтърпяване на наказание и вероятно ще започна като титуляр мача.

При последното си посещение тук Милан претърпя загуба с 3:2, впрочем, Парма спечели и двата си двубоя срещу "росонерите" през миналия сезон. Сега обаче се очаква Милан да даде истинска битка на своя съперник и да си отмъсти за миналогодишното унижение. Предполага се, че ще се получи равностоен двубой, в който победител ще бъде този отбор, който максимално успее да се възползва от своите положения. В това отношение гостите изглеждат по-опитни, така че е по-разумно да се доверим на тях.

Прогноза: Парма - Милан 1:2


Последни 5 изиграни срещи:

Парма:

28 юли Парма - Монако 0:2 (Приятелска среща)
04 август Салернитана - Парма 0:2 (Приятелска среща)
09 август Астън Вила - Парма 0:0 (Приятелска среща)
14 август Варезе - Парма 2:5 (Приятелска среща)
31 август Чезена - Парма 1:0 (Серия А)

Милан:

25 юли Олимпиакос - Милан 3:0 (Приятелска среща)
27 юли Милан - Манчестър Сити 1:5 (Приятелска среща)
03 август Милан - Ливърпул 0:2 (Приятелска среща)
17 август Валенсия - Милан 2:1 (Приятелска среща)
31 август Милан - Лацио 3:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Парма - Милан

52 срещи
13 победи за Парма
12 равенства
27 победи за Милан
Голова Разлика: 79:55 за Милан

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
146