Гарсия: Няма да има два отбора на Рома


Н. Гавазов

Гарсия: Няма да има два отбора на Рома

Старши-треньорът на Рома Руди Гарсия поясни, че в мислите си няма да има два римски отбора в опит да балансира между участието на тима във вътрешното първенство и евротунирите. След победата на старта на кампанията в Серия А, Рома е изправен пред гостуване на Емполи, а след това и пред домакинство срещу ЦСКА Москва в Шампионска лига.

"Искам да поясня, че напълно сме се фокусирали върху следващия си мач. Не мисля за Шампионска лига, дори не помня с кой играе през следващата седмица. засега трябва да отделим най-голямо внимание на срещата в Серия А - именно този двубой е най-ценен за нас. Трябва да решим всички задачи по представянето си в мача с Емполи. Всичко с времето си. Няма да има първи отбор на Рома и втори отбор на Рома. Просто ще се доверявам на тези футболисти, които най-добре се проявяват по време на тренировките. Предстои да изиграем шест мача през следващите 17 дни и отсега е ясно, че след четвъртата или петата среща някои футболисти на определена възраст ще имат проблеми, това не се отнася само до Франческо Тоти", заяви Гарсия.

Специалистът говори и по темата с Дъглас Майкон, който бе освободен от лагер-сбора на националния отбор на Бразилия.

"Той не игра срещу Фиорентина, защото не тренира с нас цяла седмица. Решихме да го изпратим в Бразилия, където се подготвяше и взе участие в приятелски мач. След това се завърна по-рано от очакваното и тренира една седмица с останалите играчи. Сега е готов за предстоящите двубои. Не може да кажем каво се е случило, това е въпрос между него и националния отбор на Бразилия, Рома няма нищо общо с това", каза още наставникът на италианския вицешампион.

 

  Сподели
84