Де Роси за националния отбор, Балотели и Прандели


Н. Гавазов

Де Роси за националния отбор, Балотели и Прандели

Полузащитникът на националния отбор на Италия Даниеле Де Роси коментира победата над Холандия с 2:0 в първия официален мач под ръководството на новия старши-треньор на "Скуадра адзура" Антонио Конте.

"Мисля, че на терена бе именно това, което искахме да видим - от гледна точка на скоростта и от гледна точка на стила на игра. Наистина, това е приятелска среща, но двубоите с холандците никога не са леки. Конте не говори много, но всички знаят, че той е превъзходен по отношение на това да мотивира", заяви Де Роси, който помогна за победа със своя гол.

"Критиката ми към Балотели? Не съм говорил за конкретни имена. Само казах, че имаме нужда от истински мъже, играчи, които са готови да се жертват за победата. Критиките за представянето ни на Световното трябва да са за всички, а не само за един футболист", каза още италианецът.

"Аз бях най-опитния на терена в мача с холандците, но всички се стараеха и упорито работеха за тази победа. Не мисля, че е необходимо на някого да се обяснява какво означава националния за всеки футболист. Заех мястото на Пирло в средата на терена, на мен ми харесва да бъда в тази роля, макар че съм в състояние да действам и на други позиции. В същото време разбирам, че това е неговото място", продължава Даниеле.

"Прандели? Желая му успехи в Турция. В Италия по традиция проявиха неблагодарност към него. Така стана и с Липи, който спечели Световното всички забравиха, че с Чезаре играхме финал на Европейското и заехме трето място на Купата на Конфедерациите", завършва Де Роси.

 

  Сподели
83