Дербито на Италия ще се окаже решаващо за Юве


.

Дербито на Италия ще се окаже решаващо за Юве

В събота от 21:45 Ювентус се изправя срещу шампиона Интер. И двата отбора се нуждаят от победа в това дерби, което ще окаже голямо влияние върху понататашното развитие на сезона.

Никой не предполагаше, че Ювентус ще загуби от Каляри миналата седмица. Плановете на "старата госпожа" бяха да наваксат изоставането от Интер и при победа в дербито да изместят "неардзурите" от върха. Нещата обаче не се развиха по план и този мач се оказва решаващ за надеждите на Юве за скудето.

Напоследък напрежението върху треньора Чиро Ферара и върху футболистите му нарастна особено след като миналата седмица разярени фенове протестираха срещу клуба. В сряда "бианко-нерите" тренираха на затворени врати, а наставникът им не се е появявал пред медиите. Въпреки трудностите и разликата от 8 точки между отборите Ювентус трябва да бъдат оптимисти. Те трябва да наложат своята игра и да насърчат тифозите да ги подкрепят.

Статистиката от предишните мачове е в полза на "старата госпожа". От 76 мача в Торино, Юве има цели 52 победи, 14 равни и едва 10 загуби.

От своя страна Жозе Моуриньо съвсем ясно осъзнава, че победа в дербито ще изкара "бианко-нерите" извън надпреварата за титлата. Основният проблем пред него остава представянето на тима в Европа. В Серия А "нерадзурите" сякаш са на друга планета - имат най-добрата атака и защита и са допуснали само едно поражение за сезона.

Интер ще разчита до голяма степен на Марио Балотели, който е в чудесна форма. Съществуват страхове, че голмайсторът ще бъде основна мишена на феновете, ако се появи на терена. За това има вероятност Моуриньо да го остави на скамейката за да избегне потенцялна заплаха от скандиранията на запалянковците.

Въпреки че евентуална загуба няма да означава края на света за "нерадзурите", Моуриньо ще се опита да постигне добър резултат. Изходът от дербито ще даде и отражение върху настроенията в решаващият сблъсак за Шампионска лига срещу Рубин Казан идната сряда.

Добрите новини в лагера Ювентус са завръщането на Киелини и Трезеге след контузии. Фелипе Мело е под въпрос както и Фабио Гросо.

Уесли Снайдер все още се възстановява от мускулна контузия и няма да играе в дербито. Куарешма, Джоел Оби и Сантон са на специални тренировъчни програми. Последният е извън терените до 2010 след операция на менискуса. Дъглас Майкон е наказан и също ще пропусне мача.

Дербито на Италия рядко е лесно за предвиждане. Малко вероянто е Ювентус да рухнат както направи Милан през Август. За Интер срещата има по-малко значение, но не биха пропуснали да изхвърлят Юве от надпреварата за Скудетото.

Последни 5 мача:

Ювентус: ЗЗППП
Интер: ПЗПРП

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172