Барса със сложен ход изпреварва Юнайтед за Куадрадо?


Н. Гавазов

Барса със сложен ход изпреварва Юнайтед за Куадрадо?

Фиорентина потвърди, че е готов да продаде Хуан Гилермо Куадрадо за "правилната цена". Това стана известно, след като босът на италианския клуб Андреа Дела Вале се срещна и разговаря с колумбийския национал. Според италиански източници, Манчестър Юнайтед е лидер в борбата за подписа на играча, предлагайки около 32 милиона паунда, което почти се доближава до исканата от "виолетовите" сума и значително превъзхожда офертата на Барселона.

"Ако постъпи приемлива оферта, ние трябва да го пуснем. Момчето е честно и сериозно и ако дойде предложение, ние ще го освободим. Въпреки това, аз отново искам да подчертая, че той може да остане още една година тук. Сега нищо не мога да кажа, но ще бъде много трудно да го задържим тук. Някои конкретни предложения могат да дойдат през следващата седмица. Преговорите ще са открити и аз нищо няма да скрия", заяви Дела Вале.

Според последни съобщения обаче, конкурентът на Юнайтед за подписа на Куадрадо, Барселона, възнамерява да използва желанието на италианците да задържат звездата си, за да изпревари английския клуб за колумбиеца. Съобщава се, че каталунците възнамеряват да използват сложна схема, договаряйки сделката с Фиорентина така, че да оставят Куадрадо на "Артемио Франки" за още една година, което би позволило на "виолетовите" да се възползват от услугите на Хуан до юни 2015 година. Освен това, Барселона разчита на това, че колумбиецът по-скоро е готов да продължи кариерата си в Испания, отколкото на Острова, тъй като играчът смята, че в Примера дивисион по-лесно ще се установи, отколкото във Висшата лига, където конкуренцията и динамиката на първенството са много по-големи от тези в Испания.

 

  Сподели
42