Бенитес: И без Конте, Ювентус е фаворит в Серия А


И. Ангелов

Бенитес: И без Конте, Ювентус е фаворит в Серия А

Рафаел Бенитес отхвърли твърденията, че Наполи ще успее да експлоатира ситуацията с последните проблеми в лагера на Ювентус, след като Антонио Конте напусна шампиона от Скудетото. 44-годишният мениджър се раздели със "Старата госпожа" във вторник по взаимно съгласие, след като спечели титлата в Серия А 3 пъти.

"В Ювентус винаги са имали сили и те ще предизвикат опонентите си отново. Напускането на Конте не променя много неща. Аз не мисля, че сега ние ставаме фаворити. Алегри е точно толкова добър, колкото бе и Конте. Ще видим какво ще стане, но нивото им винаги е било високо."

Бенитес продължи пресконференцията си с думи за подсиления си състав:

"Ние няма да продадем Игуаин и Калехон, който също е голям играч за нас. Имаме много място за развитие и е много важно да ги задържим, редом с новите имена. За феновете е лесно да кажем, че целим нещо, но трябва да докажем и на терена, че можем да спечелим срещу всеки."

"Мичу може да играе на няколко места и ще вкара 10-12 гола. Колибали е бърз, еластичен и играе с двата крака. Сега търсим и халф, който може да разбира играта и да поеме ролята на директор. Всеки говори за Масчерано, но той е в Барселона. Ако те го продаваха щях да говоря с президента да направи ход, но те не продават."

  Сподели
100