Антонио Конте се раздели с Ювентус


П. Пенков

Антонио Конте се раздели с Ювентус

Според информация появила се в италинския вестник "Corierre Dello Sera", която по-късно беше и официално потвърдена, Антонио Конте е взел решение да се раздели с треньорския пост в Ювентус. 44-годишният специалист има още година до изтичането на настоящия му контракт с клуба. От ръководството на "старата госпожа" са провели разговори с Конте по удължаване на договора му, но предложенията са били отхвърлени от треньора. 

Според публикация на печатната медия, разривът между Конте и Ювентус се дължи на несъгласия относно провежданата трансферна политика. Както знаете "старата госпожа" планира продажбата на Артуро Видал в Манчестър Юнайтед, а Конте не желае да се раздели с звездния си полузащитник. Освен това треньорът на Ювентус е проявял особен интерес към Алексис Санчес, който обаче ще играе в Арсенал през новия сезон. 

Ако Конте се раздели с италианския клуб е много вероятно да "направи път" за осъществяване на сделката с Артуро Видал. Освен това се появиха спекулации, че същата съдба очаква и Пол Погба, чийто трансфер възлиза до огромната сума от 80 милиона евро. В допълнение Ювентус има колосален дълг, който също трябва да погасява, така че е много вероятно парите да бъдат предпочетени пред услугите на италианския специалист. 

  Сподели
132