Де Лаурентис: Барса да реши, дали Масчерано ще гние на пейката или ще играе за Наполи


Н. Гавазов

Де Лаурентис: Барса да реши, дали Масчерано ще гние на пейката или ще играе за Наполи

Собственикът на Наполи Аурелио Де Лаурентис коментира информацията за евентуалното подписване с полузащитника на Барселона Хавиер Масчерано. Интересът на "партеноеите" към аржентинския футболист е отдавна и очакванията бяха, че това лято най-после Наполи ще успее да подпише с Масчерано. Наскоро обаче стана ясно, че полузащитникът е близо до нов договор с Барселона.

"Не съм против покупката на Масчерано, но ако той ми струва 40 милиона за три години, аз ще кажа "не". Освен това, трябва да разберем, какво се случва в Барселона: ако Масчерано разбере, че няма редовно да играе там, тогава козовете ще са в нашите ръце. Разбира се, това не е инвестиция в бъдещето. Отчитайки възрастта на Масчерано, Барселона трябва да реши кое е по-добре: да остави Хавиер да гние на пейката или да го даде под наем в Наполи, откъдето той ще се върне в Барселона с нови сили", заяви Де Лаурентис.

"Не мога да се съглася с привличането на 30-годишен играч, на когото остават три години. В това няма никакъв смисъл. Друго си е 23-годишен футболист, който ще играе още 5-10 години. Ако кажа на режисьора си, иска ли той Брад Пит за своя филм, той ще ми отговори утвърдително. Но успея ли да намеря подходящ млад актьор в някакъв сериал, няма съмнение, че печеля, защото ще му заплатя по-малко, а след това ще мога да го използвам и в други свои филми", добави собственикът на Наполи.

 

  Сподели
114