Лапорта отрязал Интер за Меси


.

Лапорта отрязал Интер за Меси

Президентът на шампиона на Испания и Европа Барселона Жоан Лапорта заяви, че ръководството на италианския шампион Интер е отправило предложение за закупуването на аржентинската суперзвезда Лионел Меси. Босът на "нерадзурите" е изявил желание клубът да се сдобие с услугите на аржентинеца, но е бил отразян категорично от Лапорта, който изтъкна, че няма начин футболиста да напусне отборът на Пеп Гуардиола.

"Меси не се продава и той трябва да забрави за офертата от Интер. Масимо Морати поиска да им продадем Меси, но аз категорично му отказах", заяви пред италианското издание "Кориере Дело Спорт" Жоан Лапорта.

Както е известно в началото на сезона Меси подписа договор с Барса до лятото на 2016 година, а неустойката по контракта бе увеличена на 250 милиона евро, което на практика го бетонира на "Камп Ноу".

В края на месеца двата тима ще се изправят в решителен сблъсък за класиране на 1/8 финалите в Шампионската лига и Лапорта обяви, че това е най-важният двубой на "каталунците".

"Този мач е по-важен за нас, отколкото е за Интер. Те могат да се класират и ако победят Рубин Казан в последния си мач. Съзнаваме колко важна за нас ще бъде победата. И въпреки, че уважаваме съперника си, ще направим всичко по силите си, за да постигнем успех", каза още Лапорта.


АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
127