Анонс на последния кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на последния кръг от Серия А

Удинезе - Сампдория
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 17.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Франческо Сая

Това е среща между отбори, разделени от една точка в средата на таблицата. Реално гледаме битка за 12-ото място, а гостите имат възможността да завършат по-високо, възползвайки се от проблемите на своя опонент.

Удинезе не може да разчита на Майкосуел, Луис Муриел и Баста поради контузии, а наказани са Данило и Томас Херто. Това ще отвори място на Игор Бубнич да впечатли като заместник. За гостите Стефано Окака се връща от наказание, така че може би ще видим Макси Лопес като резерва. Педро Обианг остава аут с контузия.

Ди Натале ще търси подобряване на головия си рекорд в Серия А тук, защото се говори, че именно това е последната му среща преди пенсионирането.

Прогноза: Удинезе - Сампдория 2:2

 

Катаня - Аталанта
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 18.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Аурелиано

Катания вече изпадна в миналия кръг, но може би ще се постарае да се сбогува със Серия А пред своята публика достойно. Дори моралът да е понижен, публиката ще очаква шоу и ще вдъхнови любимците си.

Аталанта изглеждаше вече във ваканционно настроение в последния месец, но в последното си домакинство този отбор надигра Милан.

Двата тима почти нямат проблеми, като за гостите трима се връщат от преодолени травми. Стефано Колантуоно няма причина да прибързва с пускането им в игра, защото реално кампанията приключи.

Прогноза: Катания - Аталанта 1:0

 

Ювентус - Каляри
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 18.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Мауро Бергонци

Ювентус подобри рекорда по събрани точки в Серия А. Този мач е възможност историческото постижение да бъде подобрено, като тимът мине и столетието на върха. 

Артуро Видал, Себастиан Джовинко и Мирко Вучинич са контузени за домакините, а Киелини е с наказание. Нене, Муру и Кабрера са контузени за гостите. 

Прогноза: Ювентус - Каляри 2:0

 

Дженоа - Рома
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 18.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Масимилиано Ирати

Настроението на Рома бе развалено от загубата на битката за титлата тази година, след което последва и загуба от Ювентус на домашна сцена. Проблемите в състава също се понатрупаха.

Миралем Пянич, Федерико Балцарети, Морган Де Санктис и Кевин Строорман са с контузии. Руди Гарсия обаче има достатъчно дълбочина да подходи типично към срещата. Проблемите за домакините са повече - наказани са Антонели и Джилардино, докато с травми са Матузалем, Кофи, Де Шели и Куцка.

Рома ще опита да завърши подобаващо един впечатляващ сезон, но мотивацията няма да е на ниво със сигурност.

Прогноза: Дженоа - Рома 1:2

 

Лацио - Болоня
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 18.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Фабио Мареска

След като загуби с 4:1 от Интер миналата седмица, Лацио предаде надеждите си за Лига Европа в следващия сезон. 

Болоня пък изпадна от Серия А, което бе посрещнато с голяма доза критики от феновете на клуба.

В тази среща не се очаква нещо да забавлява публиката - и двата състава са крайно демотивирани, разочаровали феновете си. Настроението в 90-те минути ще е минорно. 

За домакините Едерсон, Конко и Маркети са с травми, Онази е наказан. Болоня не може да разчита на Дела Рока и 4-ма наказани - Кристодолополос, Коне, Бианчи и Папони.

Прогноза: Лацио - Болоня 1:0

 

Наполи - Верона
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 18.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Лука Пайрето

Наполи се намира на поредица от пет кръга без загуба, и определено Рафаел Бенитес ще иска да завърши сезона с победа пред домашната публика.

Верона все още преследва, трудно постижимото, но математически възможно, последно място за квалификации в Европа. За да достигне до него тимът трябва да победи тук и да се надява на още 3 благоприятни резултата в последния кръг.

Игуаин, Кабрал, Хамшик и Бехрами са контузени за Наполи. Пилуд, Донати и Мартиньо са аут за гостите. Ромуло се завърна, но вероятно ще е резерва.

Гостите определено ще имат по-голямото желание за победа, но наполи няма да се даде лесно пред феновете си.

Прогноза: Наполи - Верона 1:2

 

Киево - Интер
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 18.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Джанлука Манганиело

Киево подсигури оставането си в елита на Италия миналата седмица, когато неочаквано победи в Болоня.

Интер няма за какво да играе, освен да изпрати с добър резултат хората, които ще напуснат клуба през лятото.

За домакините Еугенио Корини има най-добрите си играчи на линия, и може да ги използва, за да достави удоволствие на феновете след подсигуряването на сигурността. 

Любопитно е, че за Интер няма да играе Родриго Паласио. Това е първото му отсъствие за Интер през сезона, а то идва в последния мач.

Прогноза: Киево - Интер 1:1

 

Парма - Ливорно
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 18.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Андреа Де Марко

Парма ще се надява Торино да се подхлъзне в последния кръг и така тимът да се намери на място, даващо игра в Лига Европа догодина. Разбира се, първо работата в този наглед лесен мач трябва да бъде свършена.

Ливорно вече изпадна и реално няма повод да се противопоставя на своя опонент, който освен всичко е и в добри отношения със съперника си.

Гостите вероятно ще уважат противника и ще предложат битка, особено ако видим някои млади играчи от школата на гостите. Липсата на рутина обаче може да играе и положителна роля за домакините, за които се очаква победа.

Прогноза: Парма - Ливорно 3:0

 

Милан - Сасуоло
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 18.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Паоло Валери

Милан загуби в Бергамо с 2:1 в един мач, в който определено доминираше. Резултатът сякаш показа липса на заинтересованост от много играчи в целта борба за Лига Европа. 

Сасуоло си подсигури втори сезон в Серия А, след като дебютира с доста колорит в лигата.

Кристиан Абиати се връща от наказанието си и ще застане на вратата за домакините. Еузебио Ди Франческо пък вероятно ще заложи на най-добрата възможна постройка.

Целта на Милан няма как да е друга освен победа тук, но тимът ще трябва да следи какво става във Флоренция и Парма. Очакванията са песимистични - изглежда тимът няма да играе в Европа догодина.

Прогноза: Милан - Сасуоло 2:1

 

Фиорентина - Торино
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 18.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Никола Рицоли

Фиорентина със сигурност ще е четвърти в класирането, което означава автоматична квалификация в Лига Европа догодина. 

Торино е на крачка от спечелването на историческо европейско място. Тимът обаче се нуждае от шестото място и победата тук. 

Ситуацията в състава на гостите не им помага. Баша, Паскуале, Масиело и Фернеруд са контузени, докато Жиле, Имобиле и Бово са с наказания. Този тим пропусна множество възможности да подобри положението в класирането този сезон, затова може и тук да видим проблеми. С липсата на ключовия нападател и нагнетеното напрежение от поставената цел, това ще е тежък мач. Ако концентрацията е на ниво и видим някое от солидните представяния за гостите, които показаха наскоро, то възможна е и победата.

Прогноза: Фиорентина - Торино 2:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
153