Анонс на 37-ми кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 37-ми кръг от Серия А

Верона - Удинезе
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 10.05.2014г.
Час: 19:00
Съдия: Дино Томази

Със седем точки в последните 3 кръга, Хелас Верона все още преследва европейската мечта, макар битката за Лига Европа да се ожесточи много.

Удинезе няма за какво да играе от известно време, но все пак в последния кръг тима надви Ливорно в един отворен мач, завършил при 5:3.

Итурбе и Албертаци са наказани за домакините тук, докато Майкосуел, Муриел и Баста са с контузии за Удинезе. Това означава Ди Натале да играе в атака, подкрепен от Бруно Фернандес.

Верона ще има мотивацията и феновете зад гърба си, но Удинезе ще използва контрата за да намери своите възможности. Бианконерите са опасни в контра-дейтсвията, затова балансът за домакините ще е много важен.

Прогноза: Верона - Удинезе 2:1

 

Интер - Лацио
Стадион: "Джузепе Меаца", Милано
Дата: 10.05.2014г.
Час: 21:45
Съдия: Давиде Маса

Загубата от Милан миналата седмица за Интер означаваше, че защитата на мястото в Лига Европа ще е до последния ден от сезона. Загуба на още точки тук може и да изхвърли тима от битката за Европа.

Лацио завърши при 3:3 у дома за втора поредна седмица срещу директен опонент за същите евро-места. Този тим обаче има много проблеми - Едерсон, Конко, Маркети, Пощига и Раду са контузени, а Лулич е наказан за срещата.

Интер не може да разчита само на Жуан Жезус, а Камбиасо е с наказание. Очаква се Кузманович да замени втория в средата на терена. 

И двата тима знаят, че всичко е заложено на карта тук, затова подходът към срещата ще е предпазлив и от двете страни. Лацио се нуждае от точки повече, но Еди Рея няма да бърза с действията си.

Прогноза: Интер - Лацио 2:1

 

Аталанта - Милан
Стадион: "Атлети Адзури д'Италия", Бергамо
Дата: 11.05.2014г.
Час: 13:30
Съдия: Никола Рицоли

Аталанта загуби всякаква мотивация и концентрация след края на историческата си победна серия. Така в последните 5 кръга тимът взе само точка.

Милан спечели дербито в миналия кръг, като така възстанови загубеното срещу Рома самочувствие, а и се покачи на 3 пункта от Интер в състезанието за Европа.

Всички очаквания тук са за максимум точки в полза на Милан, след като Аталанта понижи нивото си толкова много в последно време. В последния домакински мач за сезона обаче феновете ще са зад своите любимци, и това може да се окаже голям тест пред гостите.

Прогноза: Аталанта - Милан 0:1

 

Болоня - Катаня
Стадион: "Ренато Дал'Ара", Болоня
Дата: 11.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Болоня със сигурност мислеше, че взетата точка в Дженоа е добър резултат преди това домакинство срещу Катания, но неочакваната победа на Сасуоло над Фиорентина обърка всички планове и сега домакините са сред последните три в таблицата.

Катания изуми с 4:1 срещу Рома, като така на практика спечели предсрочно титлата за Ювентус. Този отбор е ужасяващ на гости, но това ще трябва да се промени поне в последната среща за сезона, ако ще се търси оцеляване в Серия А.

Това на практика е битка за оцеляване. И двата отбора имат еднаква цел и се намират в подобни позиции. Така ще видим изнервен мач с много емоции. Съдбата и на двата тима обаче може да се реши с победи на Киево и Сасуоло, затова е толкова важно и за двете страни да вземат точките. Домакините остават фаворит в мача.

Прогноза: Болоня - Катания 2:0

 

Каляри - Киево
Стадион: "Сант'Елия", Каляри
Дата: 11.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Довери

Каляри загуби с 3:0 от Наполи след като постигна сигурността си в Серия А за следващата година. За този мач освен липсата на мотивация има и много липсващи играчи. Освен наказан Конти, контузени са Нене, Пинила, Екдал, Кабрера и Весино.

Киево загуби последните си 3 мача и победата на Сасуоло постави тима в опасност. Болоня може лесно да прескочи тима.

Именно поради тази причина гостите ще са мотивирани да се възползват от проблемите на своя опонент. В този състав няма никакви липсващи играчи, затова и домакините трудно ще контролират темпото. Каляри няма мотив за победа, но се очаква да не позволи много атаки на опонента.

Прогноза: Каляри - Киево 0:1

 

Ливорно - Фиорентина
Стадион: "Армандо Пичи", Ливорно
Дата: 11.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Пиетро Джакомели

След победата на Катания, Ливорно е последен в Серия А и може да постигне сигурност само с поредни победи срещу Фиорентина и Парма.

Фиорентина изглежда загуби всякаква концентрация след финала на Копа Италия, но все пак битката за евро-местата е реална.

Ливорно посреща Франческо Барди и Леандро Ринаудо в тима след наказания, но Паулиньо и Греко са наказани. Липсата на нападателя ще е особено голям проблем тук.

Очакванията са след това дерби домакините да напуснат елита категорично. Фиорентина пък със сигурност иска да играе в Европа. Тима ще се възползва от липсата на Паулиньо, който вкара 15 от общо всички 39 гола за своите в кампанията.

Прогноза: Ливорно - Фиорентина 0:3

 

Сасуоло - Дженоа
Стадион: "Кита дел Триколоре", Сасуоло
Дата: 11.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Андреа Джервасони

След победата над Фиорентина с 4:3, Сасуоло промени много битката на дъното, като се постави в изгодна позиция. Болоня и Катания се срещат един друг, така че Киево е поставен под доста напрежение в момента.

Дженоа няма за какво да играе, освен да застигне кръвния враг Сампдория. Грифоните изостават с 3 точки и има шанс да са се отказали от преследването толкова малко преди края.

Домакините ще са в страхотно настроение след впечатляващата победа в последния кръг и шансовете си за оставане в Серия А. Както обикновено ще видим атакуващ подход и опит за контрол на цялата среща.

Прогноза: Сасуоло - Дженоа 2:0

 

Сампдория - Наполи
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 11.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Даниеле Чифи

Наполи и Сампдория нямат за какво да играят в този мач, затова ще видим среща на честта.

За домакините Шкодран Мустафи се връща от наказание, но Стефано Окака е наказан. Макси Лопес ще опита да върне самочувствието си, оставен на върха. За гостите Рафа Бенитес не може да разчита на двама от централните си бранители и двама от халфовете си. Игуаин, Кабрал, Албиол и Бехрами са с травми, а Дземаили и Бритос са с наказания.

Енрике вероятно ще бъде преместен в центъра на отбраната, като негова цел ще е да впечатли Фелипе Сколари, който го повика за националния отбор за Световната купа.

Очаква се отворен мач с оглед стила на двата състава, като индивидуалните изяви ще са налице с приближаването на Световното.

Прогноза: Сампдория - Наполи 3:3

 

Торино - Парма
Стадион: "Олимпико", Торино
Дата: 11.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Антонио Дамато

Торино няма загуба в 6 мача, като 5 от тях бяха победи. Настроението е по-високо от всякога в състава и битката за Европа е жива и реална цел. 

Парма се бореше за същата цел с всички сили до скоро, но в момента изостава от своя опонент с 1 точка.

Това ще е срещата на кръга, защото ще видим типичните постройки за двата тима, но освен всичко това са отбори с постижими цели и те ще дадат всичко за победата. Определено срещата между Рома и Ювентус няма да предложи толкова емоции поради вече подсигурената титла.

Ще видим един балансиран мач, като домакинската публика ще трябва да покаже, че е фактор за своя отбор. Точката, която разделя отборите в момента, няма да има значение от първия съдийски сигнал, за Торо ще мисли и за останалите в битката за евро-местата.

Прогноза: Торино - Парма 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166