Анонс на 36-ти кръг от Серия А


И. Ангелов

Анонс на 36-ти кръг от Серия А

Дженоа - Болоня
Стадион: "Луиджи Ферарис", Генуа
Дата: 04.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Марко Гуида

Дженоа прекрати лошата поредица от четири срещи загуби с равен при Аталанта, но този отбор сега е на 4 точки от Сампдория и дербито е всичко, което този тим може да има като цел до края на годината.

Болоня срещна Ювентус и Фиорентина напоследък, но сега трябва да се възползва от това, че директния опонент на дъното Сасуоло също се изправя срещу тези отбори.

Домакините имат много проблени - аут са Сетурион, Матузалем, Калайо, Де Шели, Куцка и Портанова. За гостите само Рока, Креспо и Перес са контузени.

Дженоа не трябва да изхвърля още печелими точки пред собствена публика, след като има шанс да закрепи формата си. Болоня трябва да вземе точки за да подобри положението си. Този отбор ще цели да се спаси преди последния ден от кампанията.

Прогноза: Дженоа - Болоня 1:1

 

Удинезе - Ливорно
Стадион: "Фриули", Удине
Дата: 04.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Джанлука Роки

Удинезе постигна сигурността си, макар да спечели само точка от последните 4 кръга. Бианконерите вероятно вече мислят за следващия сезон след една разочароваща кампания.

Ливорно не успя да вземе и точка от последните 4 мача, както и в последните 4 гостувания. Парма и Фиорентина са напред, а това означава, че може би това е най-печелимия мач за отбора до края на годината.

Ситуацията за гостите обаче е тежка. Докато за домакините състава няма никакви проблеми, тук контузени са Лучи, Цечерини, Мбайе и Емегара, а наказани са Барди и Ринаудо. 

Ливорно ще играе дефанзивно в типичния си стил и ще се надява Удинезе да загуби баланс докато атакува, за да използва контрата. Ако Удинезе поведе, гостите вероятно няма да имат силите да обърнат срещата.

Прогноза: Удинезе - Ливорно 3:1

 

Катаня - Рома
Стадион: "Анджело Масимино", Катаня
Дата: 04.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Лука Банти

На 5 точки от сигурността и с отчаяна нужда от точки, Катания изглежда вече с един крак в Серия Б, освен ако този отбор не осъществи неочакваното и не шокира Рома и прекрасния поход от резултати.

Рома е на поредица от 9 мача само победи, като надеждата за титла тук още е жива, поне до срещата с Ювентус следващата седмица на "Олимпико".

Балцарети, Бенатиа и Строотман са контузени за гостите, а Наинголан и Дестро са с наказания. Ще видим Родриго Тадей в центъра заради липсата на белгиеца.

Рома трябва да победи тук и да запази състезанието за титлата до края. Катания вече трябва да се е предала да се бори за оцеляване, след като пропусна най-добрите си шансове да се върне в безопасността на елита.

Прогноза: Катания - Рома 0:3

 

Парма - Сампдория
Стадион: "Енио Тардини", Парма
Дата: 04.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Паоло Джакомели

Парма загуби точки точки за трети пореден кръг, като така се смъкна до деветата позиция в таблицата. Това означава, че от четирите отбора, които се борят за последната европейска позиция, това е четвърто място.

Сампдория няма непосредствена цел до края на сезона, освен да се класира над местния враг Дженоа, който е с 4 точки по-надолу в таблицата.

Домакините определено ще са по-мотивирани за срещата, но Синиша Михайлович ще опита да държи своите момчета концентрирани. С оглед новия сезон можем да видим и някои експерименти.

Прогноза: Парма - Сампдория 2:1

 

Киево - Торино
Стадион: "Марк'Антонио Бентегоди", Верона
Дата: 04.05.2014г.
Час: 16:00
Съдия: Доменико Чели

Киево не успя да вземе никакви точки от два лесни сблъсъка, в които се очакваше повече. Този отбор сега приема един много уверен Торино, който се катери по пътя за европейските места.

Торо започна да мечтае след четвърта победа в последнтие 5 кръга, така че наставникът Вентура трябва да свали своите момчета на земята и да подсигури концентрацията, за да не допускат те наивни грешки в такъв момент.

Хатемай, Фрай и Сезар са наказани за домакините, което подобрява шансовете на Торино. В състава на гостите има доста контузени обаче - Баша, Паскуале, Масиело, Фарнеруд, Родригес, а Жиле е наказан.

Домакините ще подходят консервативно тук, ще опитат да задържат топката и да свалят темпото. Торо е в позицията на фаворит, така че не може да си позволи грешки, защото води и битката за евро-местата. Тук ще се играе за задължителна победа.

Прогноза: Киево - Торино 0:3

 

Лацио - Верона
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 05.05.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Паоло Мацолени

Тези два отбора опитват да се задържат на опашката за европейските места, където са още Торино, Парма и Милан. Формата в последните 6 кръга за двата клуба е подобна, като единствената разлика дойде преди 3 кръга, когато Хелас напредна с 2 точки. 

Загуба тук може да означава изоставяне на европейските мечти, а евентуалният победител ще има комфортна позиция преди срещата на Торино с Парма. 

Бонус за Лацио е здравият състав и многото проблеми в този на гостите. Този отбор иска да сложи край на разочароваща кампания с класиране в Лига Европа, но и Верона няма какво да губи, след като цял сезон се бори за далеч над първоначално поставените цели. Лацио ще опита да контролира топката в този мач и да наложи темпо, докато Верона ще заложи на контрата.

Прогноза: Лацио - Верона 2:1

 

Ювентус - Аталанта
Стадион: "Ювентус Стейдиъм", Торино
Дата: 05.05.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Андреа Де Марко

Благодарение на загубата на Рома в Катания, Ювентус е шампион на Италия за 30-ти път, като сега може да играе само за да сложи блестящ край на една добра кампания. 

Аталанта взе само точка в последните 4 кръга и се очаква това да е поредната жертва на Юве, след като мотивацията в клуба не е на ниво.

"Ювентус Стейдиъм" ще изпълни капацитета си за празненствата на титлата, така че атмосферата със сигурност ще е пределно мотивираща за домакините тук. Бианконерите може да искат още точки, за да счупят границата от 100 за сезона. Аталанта единствено ще има шанс, ако играчите са прекалено отпуснати.

Прогноза: Ювентус - Аталанта 2:0 

 

Фиорентина - Сасуоло
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 06.05.2014г.
Час: 20:00
Съдия: Паоло Талиавенто

Фиорентина пропусна да спечели дългоочаквания финал в Копа Италия, като загуби от Наполи с 3:1. Все пак феновете ще очакват тима у дома и ще им благодарят за усилията, опитвайки да им дадат силите за класиране в групите на Лига Европа.

Катания неочаквано победи Рома, докато Болоня спечели само точка в кръга, така че Сасуоло трябва задължително да отговори с печелене на точки. Дори точка тук ще е голям успех, но срещата между Болоня и Катания другата седмица предполага, че гостите трябва да търсят успеха.

Домакините ще са гладни за връщане на пътя на победата след разочарованието в купата, така че нервността може да им изиграе лоша шега. Винченцо Монтела трябва да потърси и свежест в ротацията, която ще е с физическо и психологическо значение.

Прогноза: Фиорентина - Сасуоло 1:0

 

Наполи - Каляри
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 06.05.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Давиде Герсини

Наполи спечели Копа Италия с победа 3:1 над Фиорентина в Рим. Сега Адзурите ще празнуват на собствения си стадион, когато донасят купата и тук ще приемат Каляри. 

Каляри постигна сигурността в елита миналата седмица, и ще пътува само, за да играе за своята чест. Може би ще видим и някои младежи, които ще получат шанс за изява. В двата тима няма много проблеми, а стиловете на игра предполагат доста голове.

Мотивацията за победа и в двата състава ще дойде от самите играчи, след като клубовете реално нямат цели в края на сезона. Липсата на концентрация в някои играчи, заедно с желанието за доказване, ще ни донесат и головете.

Прогноза: Наполи - Каляри 3:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
440