Фиорентина - Наполи: С надежда за трофей


Н. Гавазов

Фиорентина - Наполи: С надежда за трофей

Фиорентина - Наполи
Стадион: "Олимпико", Рим
Дата: 03.05.2014г.
Час: 22:00
Съдия: Даниеле Орсато

Интересът към финала за Купата на Италия е на същото ниво както към подобното състезание в Англия и много по-голям от това в останалите топ първенства на Европа. По принцип в началото на турнира отборите от елита обичат да обиграват по-млади футболисти и такива, които не играят много в шампионата, но в последствие отношението към Купата става много по-сериозно. Мачът Фиорентина - Наполи сам по себе си е интересен, независимо от антуража и нивото на състезанието. Празникът е за всички, които обичат италианския футбол, защото това ще е сблъсък между два равностойни отбора.

Преди началото на сезона неаполитанци и фиорентинци вложиха сериозни инвестиции в своите проекти, като и двата тима си поставиха за задача да се класират за Шампионска лига, дори в Неапол мислеха за Скудетото. При "партенеопеите" не се получи да бъдат сериозен конкурент на Ювентус, но за сметка на това "адзурите" изпревариха в Купата не само "Старата дама", но и Рома.

За разлика от неаполитанците, Фиорентина не се справи със задачата си за попадане в Шампионска лига. "Виолетовите" заеха именно мястото, което заслужаваха - четвъртото. Очевидно силите на тима не стигнаха за нещо повече, като класата на съперниците и травмите на Марио Гомес и Джузепе Роси си казаха думата.

Последната победа в Купата на Италия Фиорентина удържа през 2001 година в два мача срещу Парма. Успехът на Наполи не е токова отдавна - преди две състезания. Въпреки това, по съвкупност на победите Фиорентина превъзхожда своя съперник: "виолетовите" са триумфирали шест пъти, а неаполитанците четири.

По пътя си до днешния финален мач Фиорентина отстрани Киево, Сиена и Удинезе, а Наполи се справи с Атаканта, Лацио и Рома.

Добрата новина за символичните домакини е възстановяването на Борха Валеро. Испанецът се очаква да започне от първите минути мача на "Олимпико". В лазарета обае остават Ребич, Хегаци, Гомес и Роси, а Куадрадо е наказан.

Маджо и Кабрал няма да играят за Наполи. Още в началото на тази седмица се разбра, че леката травма на Игуаин няма да му попречи да вземе участие в сблъсъка, така че аржентинецът ще е главното оръжие на Рафа Бенитес.

Само тази сутрин в Рим пристигнаха 280 автобуса на фенове от Флоренция, в момента огромно количество фенове от Тоскана и Неапол продължават да прииждат. Очаква се "Олимпико" да бъде запълнен до краен предел, а на стадиона да присъстват председателя на Сената, министър-председателят, президентът на Олимпийския комитет на Италия, на Футболната федерация, старши-треньорите на "Суадра адзура" и "албиселесте" и много известни футболни личности, сред които Масимилиано Алегри, Диего Марадона и други.

Очакванията са за равностоен мач. Това ще е първи финал за Винченцо Монтела като треньор. Рафа Бенитес е с по-голям опит и може би това ще повлияе по някакъв начин на събитията на терена. Интересно ще бъде да видим сблъсък между две различни философии и как неполитанците ще се опитат да противодействат на силната средна линия на съперника. Каквото и да се случи, то заслужава да бъде видяно.

Прогноза за: Фиорентина - Наполи 1:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

30 март Сампдория - Фиорентина 0:0 (Серия А)
06 април Фиорентина - Удинезе 2:1 (Серия А)
13 април Верона - Фиорентина 3:5 (Серия А)
19 април Фиорентина - Рома 0:1 (Серия А)
26 април Болоня - Фиорентина 0:3 (Серия А)

Наполи:

30 март Наполи - Ювентус 2:0 (Серия А)
06 април Парма - Наполи 1:0 (Серия А)
13 април Наполи - Лацио 4:2 (Серия А)
19 април Удинезе - Наполи 1:1 (Серия А)
26 април Интер - Наполи 0:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Наполи

130 срещи
51 победи за Фиорентина
36 равенства
43 победи за Наполи
Голова Разлика: 166:138 за Фиорентина

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
181